Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Prokuratúra zrušila obvinenie starostu bratislavského Nového Mesta

Na snímke starosta mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Rudolf Kusý. Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Dôvody rozhodnutia prokurátorky zatiaľ nie sú známe. Polícia starostu obvinila pre prenájom nafukovacích atrakcií pre deti.

Bratislava 29. januára (TASR) - Starosta bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý už nie je obvinený z machinácií pri verejnom obstarávaní. Policajné uznesenie o jeho obvinení totiž zrušila prokurátorka Krajskej prokuratúry (KP) v Bratislave. TASR to potvrdil hovorca KP Vladimír Javorský.

"Prokurátorka Krajskej prokuratúry v Bratislave rozhodla o zrušení uznesenia vyšetrovateľa Policajného zboru a zároveň uložila, aby vo veci znovu konal a rozhodol," informoval Javorský. Dôvody rozhodnutia prokurátorky zatiaľ nie sú známe. Polícia starostu obvinila pre prenájom nafukovacích atrakcií pre deti.

"Mestská časť i jej starosta postupujú v súlade so zákonom pri všetkých verejných obstarávaniach, ktoré za posledné tri roky dosiahli niekoľko miliónov eur, a postupovali tak aj pri prenájme nafukovacích atrakcií pre deti v hodnote 638 eur, respektíve 718 eur, ktoré rieši polícia," reagoval na informáciu o starostovom obvinení hovorca mestskej časti Marek Tettinger.