Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

V Ružinove budú zbierať staré elektrospotrebiče

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bezplatný zber elektroodpadu sa uskutoční počas posledných dvoch marcových sobôt.

Bratislava 12. marca (TASR) - Obyvatelia bratislavského Ružinova môžu do stredy 19. marca nahlásiť na miestnom úrade svoj záujem o odvoz starých elektrospotrebičov. Bezplatný zber elektroodpadu sa v tejto mestskej časti uskutoční počas posledných dvoch marcových sobôt - 22. a 29. marca.

"Požiadať o bezplatný odvoz starých elektrospotrebičov môžu Ružinovčania buď telefonicky na čísle 02/48 284 454, alebo mailom na zber@ruzinov.sk," informovala TASR hovorkyňa Miroslava Štrosová. "Je potrebné nahlásiť druh a počet spotrebičov, uviesť svoje meno, adresu i telefonický kontakt," spresnila hovorkyňa.

V sobotu 22. marca sa svojich starých elektrospotrebičov môžu zbaviť obyvatelia Starého Ružinova, Nív, Ružovej doliny, Štrkovca, Trávnikov. Na sobotu 29. marca je naplánovaný zber v lokalitách Pošeň, Ostredky, Trnávka, Prievoz, Vlčie hrdlo. Spoločnosť Envidom, ktorá zber zabezpečuje, sa postará tiež o ekologickú recykláciu vyzbieraných spotrebičov.

Štrosová pripomenula, že v deň zberu spotrebičov treba elektroodpad vyložiť do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu, nie však pred vchod alebo pred bránu, aby spotrebiče nezačali rozoberať iné osoby, ktoré ich zvyšky odhadzujú na skládky či do kontajnerov.