Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislavský kraj

NOVA, KDH, SaS a Most-Híd podpísali dohodu o spolupráci v Starom Meste

Na snímke zľava Attila Horváth (Most-Híd), Vladimír Sloboda (SaS), Dagmar Valuchová (KDH) a Ľubomír Boháč (NOVA) a podpredseda NOVA Gábor Grendel v Bratislave Foto: TASR/Jakub Kotian

Dohodu o volebnej a povolebnej spolupráci dnes podpísali Ľubomír Boháč (NOVA), Dagmar Valúchová (KDH), Vladimír Sloboda (SaS), Attila Horváth (Most-Híd).

Bratislava 4. augusta (TASR) – NOVA, KDH, Most-Híd a SaS dnes podpísali koaličnú dohodu o podpore podpredsedu NOVA Gábora Grendela na post starostu bratislavského Starého Mesta a spoločnú kandidátku do staromestského miestneho zastupiteľstva. Miesto na nej prijal aj súčasný nezávislý poslanec v Starom Meste Štefan Bučko. Zmluva je vyústením Memoranda o spoločnom postupe, ktorú štvorica strán podpísala 23. júla.

Dohodu o volebnej a povolebnej spolupráci dnes podpísali Ľubomír Boháč (NOVA), Dagmar Valúchová (KDH), Vladimír Sloboda (SaS), Attila Horváth (Most-Híd), zástupcovia strán zodpovedných za rokovanie o spoločnom postupe v novembrových komunálnych voľbách v Starom Meste.

"Dnešný podpis je dôkazom toho, že ak sa tieto strany na niečom dohodnú, tak si za svojím slovom naozaj stoja," uviedol kandidát na staromestského starostu Gábor Grendel. "Naším spoločným cieľom je vrátiť lesk Starému Mestu a to, aby jeho potenciál bol využitý pre naozaj všetkých Staromešťanov," dodal.

Grendel súčasne oznámil, že miesto na spoločnej kandidátke NOVA, SaS, Most-Híd a KDH môžu okrem Štefana Bučka prijať aj ďalšie osobnosti. "Stále platí, že k tejto našej dohode sa môžu pripojiť ďalšie politické strany i osobnosti," uviedol Grendel. "Rokovali sme a rokujeme aj s SDKÚ-DS, OKS či OĽaNO, no nie so stranou Sieť," spresnil.

Rokovania sú podľa jeho slov stále otvorené, v hre je podľa neho stále dohoda širokej pravicovej koalície na spoločnom kandidátovi na primátora Bratislavy, ale aj podpora Milan Kňažka, ktorému vyjadrilo podporu už KDH.