Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislavský kraj

Cyklista zomrel po zrážke s autom na bratislavskej križovatke

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ Trnava

Cyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol.

Bratislava 9. júna (TASR) - Život 23-ročného cyklistu si vyžiadala nedeľná (8. 6.) nehoda na križovatke bratislavských ulíc Opletalova a Jána Jonáša. "K stretu cyklistu s pred ním spomaľujúcim vozidlom zn. Land Rover Discovery prišlo z dosiaľ nezistených príčin," informovala krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Cyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Požitie alkoholu bolo u vodiča vykonanou dychovou skúškou vylúčené, u cyklistu bol za týmto účelom nariadený odber krvi. "Príčiny a okolnosti tejto tragickej dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania, poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," doplnila hovorkyňa.

Polícia upozorňuje, že s pribúdajúcimi slnečnými dňami pribúda na cestách nielen vodičov a motocyklistov, ale aj chodcov, cyklistov i korčuliarov. "Všetci, ktorí sú účastníkmi premávky, by mali myslieť v prvom rade na bezpečnosť a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky," povedala Považanová.

Cyklisti, korčuliari a chodci nesmú zabúdať, že sú rovnakými účastníkmi cestnej premávky ako vodiči a musia dodržiavať jej pravidlá. Nevyhnutné je dbať aj na používanie reflexných prvkov a oblečenia. Cyklista je povinný počas jazdy na bicykli mimo obce použiť ochrannú prilbu. Ak je cyklistom osoba mladšia ako 15 rokov, táto povinnosť sa vzťahuje aj na jazdu v obci. Na bicykel nemožno sadať pod vplyvom alkoholu.