Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Vinobranie v Modre prinesie viaceré dopravné obmedzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Návštevníci sa môžu zúčastniť na verejnej ochutnávke vín v mestskej pivnici alebo komentovanej historickej prešovačke na nádvorí historickej radnice.

Bratislava 26. septembra (TASR) – Vinobranie v Modre prinesie viaceré obmedzenia osobnej aj autobusovej dopravy. Ako pre TASR uviedla Zuzana Tichá z komunikačného oddelenia mesta Modra, od štvrtka 12.00 h až do pondelka (30. 9.) 12.00 h platí uzávera a obchádzka mesta.

"Uzavretá bude Dukelská ulica od križovatky s ulicami Kalinčiakova a Štefánikova až po Kostol sv. Štefana kráľa. Rovnako Štúrova ulica od slovenského evanjelického kostola po Hornú bránu. Úplná uzávierka sa týka aj ulíc Sokolská, Kukučínova a Moyzesova. Doprava povedie po vyznačenej obchádzkovej trase," priblížilo mesto.

Autobusy budú premávať v čase uzatvorenia a obchádzky Modry po zmenenej trase. Zastávky Slovenskej autobusovej dopravy (SAD) na Dukelskej ulici (obchodný dom) a Štúrovej ulici budú zrušené a presunuté pred kino Mier, na Kalinčiakovu ulicu.

Zastávka pred evanjelickým kostolom, na Dolnej ulici do Šenkvíc bude zrušená, v prevádzke zostane zastávka na Dolnej ulici pri Bratislavskej vodárenskej spoločnosti a Slovenskej ľudovej majolike, ako aj na Šúrskej ulici pred supermarketom. Ostatné zastávky sa nemenia. Posilnené budú v piatok (27. 9.) a v sobotu (28. 9.) večerné a nočné spoje medzi Modrou a Pezinkom, ako aj spojenia medzi železničnou stanicou Šenkvice a Modrou.

Vinobranie je vyvrcholením a oslavou ukončenia oberačkovej sezóny. Slávnosti trvajú tri dni, tento rok pripadli na posledný septembrový víkend. Mesto chce podporiť miestnych vinárov a tých, ktorí vyrábajú víno z hrozna dopestovaného v modranskom vinohradníckom rajóne.

Návštevníci sa môžu zúčastniť na verejnej ochutnávke vín v mestskej pivnici alebo komentovanej historickej prešovačke na nádvorí historickej radnice. Súčasťou programu budú aj dobový alegorický sprievod a hudobné vystúpenia skupín ako IMT Smile, Korben Dallas či Slniečko. Slávnosti sa snažia prostredníctvom programu prilákať aj mladšie generácie návštevníkov.