Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

V Záhorskej Bytrici volia hlavu štátu, rozdávajú aj ovocné kríky

Na snímke prvý volič v jednej z volebných miestností v 2. kole voľby prezidenta Slovenskej republiky v sobotu 29. marca 2014 v Záhorskej Bystrici. Foto: TASR/Erik Mader

Voľba prezidenta nie je dnes v Záhorskej Bystrici jedinou voľbou pre obyvateľov obce. Nadnes je naplánovaná aj pravidelná jarná akcia, v rámci ktorej rozdajú obyvateľom mestskej časti ovocný krík.

Bratislava 29. marca (TASR) - Prvým voličom v bratislavskej Záhorskej Bystrici bol dnes 47-ročný Ján. Svoju voľbu v druhom kole prezidentských volieb uskutočnil hneď po otvorení volebnej miestnosti o 7. hodine.

V Spoločenskom dome, kde sú v Záhorskej Bystrici volebné miestnosti troch miestnych volebných okrskov, vítal prvých voličov starosta tejto mestskej časti Jozef Krúpa. Ako povedal pre TASR, aj dnes prišli ako prví voliť "starí známi", teda ľudia, ktorí patria medzi prvých voličov v každých voľbách.

Pred dvomi týždňami sa na prezidentských voľbách zúčastnilo 60 percent z 3242 oprávnených voličov. Krúpa odhaduje, že podobne ako v prvom kole, aj v dnešnom druhom bude účasť obyvateľov mestskej časti prevyšovať celoslovenský priemer.

"U nás je to vždy, v každých voľbách, v priemere o päť až desať percent viac v porovnaní s celoslovenským priemerom a aj v rámci Bratislavy patríme do prvej trojky mestských častí s najvyššou volebnou účasťou," uviedol Krúpa.

Voľba prezidenta nie je dnes v Záhorskej Bystrici jedinou voľbou pre obyvateľov obce. Nadnes je naplánovaná aj pravidelná jarná akcia, v rámci ktorej rozdajú obyvateľom mestskej časti ovocný krík. Ten si môžu zasadiť v záhrade. Bystričania majú na výber medzi ríbezľami a egrešom.