Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

A. Kiska sa zaujímal o filozofiu vedenia ÚVO

Na snímke prezident SR Andrej Kiska. Foto: TASR - Michal Svítok

Uviedol to v stredu po rokovaní u hlavy štátu predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

Bratislava 16. mája (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska sa zaujímal o filozofiu vedenia Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Uviedol to v stredu po rokovaní u hlavy štátu predseda ÚVO Miroslav Hlivák.

"Z oblasti verejného obstarávania sa celkovo zaujímal o filozofiu, s ktorou úrad vediem. Zaujímal sa o medzinárodné otázky spojené s úradom. Potom sme si prešli spôsoby obstarávania na obciach, čo môže obciam najviac pomôcť. Prezident SR sa napríklad zaujímal o uzavreté dohody, ktoré má ÚVO, či už s Generálnou prokuratúrou (GP) SR, či s Najvyšším kontrolným úradom (NKÚ), alebo s Protimonopolným úradom (PMÚ) SR. Dotkli sme sa aj niektorých tém, o ktorých úrad rozhodol v poslednom období," priblížil Hlivák.

Šéf ÚVO podľa svojich slov informoval prezidenta SR o svojich krokoch, ktoré realizuje na poste predsedu ÚVO. "Informoval som ho o konkrétnych krokoch z hľadiska reformy verejného obstarávania. Dotkli sme sa tém, ako je vzdelávanie v oblasti verejného obstarávania, ako je medzinárodná spolupráca úradov verejného obstarávania, či už z hľadiska EÚ, alebo OECD," dodal Hlivák. S prezidentom SR tiež podľa neho hovorili o novele zákona o verejnom obstarávaní či o budovaní dôvery v Úrad pre verejné obstarávanie a v jeho rozhodovanie.