Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Volkswagen stráca v Európe trhové podiely

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Volkswagen v dôsledku emisného škandálu stráca trhové podiely v Európe. Hoci je koncern stále najväčším výrobcom automobilov, jeho trhový podiel sa v júni medziročne znížil na 23 percent.

Brusel 15. júla (TASR) - Volkswagen v dôsledku emisného škandálu stráca trhové podiely v Európe. Hoci je koncern stále najväčším výrobcom automobilov, jeho trhový podiel sa v júni medziročne znížil z 24,2 % na 23 %. Značka VW, ktorej modely Golf a Passat nesú najväčšiu záťaž súvisiacu so škandálom, klesla z 11,7 % na 10,9 %. S odvolaním sa na dnešnú správu Združenia európskych výrobcov automobilov (ACEA) o tom informovala agentúra DPA.

Koncern zaznamenal v júni len minimálny vzostup predaja. V júni predal len o 1,5 % viac vozidiel než pred rokom, značka VW zaznamenala dokonca pokles o 0,3 %.

Celkový počet registrácií v EÚ v júni medziročne vzrástol o 6,9 % na 1,46 milióna vozidiel. Ide takmer o rovnakú úroveň ako v júni 2007, tesne pred vypuknutím finančnej krízy, ktorá tvrdo zasiahla automobilový priemysel. Predaj sa za celý prvý polrok medziročne zvýšil o 9,5 %.