Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Bratislavský Volkswagen zastavuje výrobu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Zamestnanci nemeckého koncernu nastúpia v pondelok 21. decembra na celozávodnú dovolenku. Výrobné linky bratislavského závodu sa spustia naplno 11. januára 2016.

Bratislava, 17. december 2015 (Teraz.sk)- Spoločnosť Volkswagen Slovakia zastavuje výrobu z dôvodu celozávodnej dovolenky. Zamestnanci nemeckého koncernu na ňu nastúpia v pondelok 21. decembra. Výrobné linky bratislavského závodu sa spustia naplno 11. januára 2016.

Pokoj vo výrobe využije spoločnosť na údržbu a kontrolu zariadení, informoval Teraz.sk hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

Vo výrobe SUV (Sports utility vehicle) vozidiel budú realizované komplexné stavebné a technologické úpravy, ktoré z dôvodu nepretržitej prevádzky nebolo možné realizovať počas roka. Podieľať sa na nich bude približne 500 zamestnancov VW SK a dodávateľských firiem. Počas tohto obdobia budú prebiehať aj technické práce na novej karosárni Porsche a novej montážnej hale Porsche.

V bratislavskom závode pred nedávnom položili základný kameň novej montážnej haly, v ktorej sa bude montovať Porsche Cayenne. Investíciu za viac ako 300 miliónov eur označil premiér Robert Fico (Smer-SD) za ďalšie palivo do dobre rozbehnutého motora slovenskej ekonomiky.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako štyri milióny vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom i investorom v krajine. Zamestnáva viac ako 9900 ľudí.