Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Druhý štátny tajomník agrorezortu bude vraj z výrobného sektora

"Do funkcie sme zatiaľ inštalovali prvého štátneho tajomníka, respektíve prvú štátnu tajomníčku - pani profesorku Lacko-Bartošovú," povedal Ľ. Jahnátek.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR bude mať podľa vyjadrení jeho šéfa Ľubomíra Jahnátka (nominant Smer-SD) aj druhého štátneho tajomníka.

"Do funkcie sme zatiaľ inštalovali prvého štátneho tajomníka, respektíve prvú štátnu tajomníčku - pani profesorku Lacko-Bartošovú zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity z Nitry. Je to bývalá prorektorka, bude poverená európskou agendou. Štátneho tajomníka číslo dva budem hľadať z výrobného sektora," uviedol dnes po rokovaní kabinetu Jahnátek.

"Nedávam si na jeho vyhľadanie nejaký termín, skôr by som dal dôraz na jeho kvalitu," poznamenal.

Premiér Robert Fico na brífingu 17. apríla 2012 po oficiálnom uvedení Ľubomíra Jahnátka do funkcie šéfa MPRV SR konštatoval, že za veľmi dôležitú úlohu v rezorte pôdohospodárstva považuje využívanie eurofondov. "Na tento účel bude v stredu (18. 4.) na rokovaní vlády SR vymenovaný štátny tajomník MPRV SR, človek, ktorý pracuje v oblasti operačných programov profesionálne, má kontakty s Bruselom a so zahraničím," avizoval v utorok (17. 4.) Fico s tým, že dal zároveň Jahnátkovi možnosť rozhodnúť sa, či je potrebné vymenovať pre MPRV SR aj druhého štátneho tajomníka.