Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

ECB pre brexit prijme 70 ľudí do divízie bankového dohľadu

Budova Európskej centrálnej banky v nemeckom Frankfurte. Foto: TASR/AP

Viaceré banky už prijímajú rozhodnutia o ďalšom fungovaní po brexite a začínajú presúvať niektoré prevádzky do eurozóny.

Frankfurt nad Mohanom 27. marca (TASR) - Európska centrálna banka (ECB) posilní svoju divíziu bankového dohľadu a prijme približne 70 nových zamestnancov. Dôvodom je očakávaná vyššia pracovná vyťaženosť tohto oddelenia v súvislosti s presunom bankových centrál zo Spojeného kráľovstva do eurozóny v rámci ich príprav na brexit.

Viaceré banky už prijímajú rozhodnutia o ďalšom fungovaní po brexite a začínajú presúvať niektoré prevádzky do eurozóny. Povedala to v pondelok (26.3.) zákonodarcom v Bruseli Daniele Nouyová, šéfka bankového dohľadu v ECB.

To znamená ďalšiu záťaž pre ECB, ktorá prevzala funkciu bankového dohľadu v eurozóne v roku 2014 a aktuálne pracuje na viacerých projektoch, vrátane skúmania modelov bankových rizík a redukcii zlých úverov v bankách v eurozóne.

Rada guvernérov ECB tiež podporila dodatočné zdroje na roky 2019 a 2020, uviedla centrálna banka vo výročnej správe svojej divízie pre bankový dohľad.