Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Ericsson sa v 3. kvartáli dostal z červených čísiel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Švédska firma vo štvrtok oznámila, že za tri mesiace do konca septembra 2018 mala prevádzkový zisk vo výške 3,2 miliardy SEK (310,23 milióna eur).

Štokholm 18. októbra (TASR) - Švédsky výrobca telekomunikačných zariadení Ericsson sa v 3. kvartáli dostal z červených čísiel a zaznamenal podstatne vyšší zisk, ako mu predpovedali analytici. Prispel k tomu najmä silný dopyt po nových sieťach 5G v Severnej Amerike. Vedenie firmy v tejto súvislosti uviedlo, že dosahuje pokrok pri plnení dlhodobých cieľov.

Švédska firma vo štvrtok oznámila, že za tri mesiace do konca septembra 2018 mala prevádzkový zisk vo výške 3,2 miliardy SEK (310,23 milióna eur), zatiaľ čo v rovnakom období vlani vykázala stratu 3,7 miliardy SEK. Analytici jej pritom predpovedali v 3. kvartáli prevádzkový zisk 800 miliónov SEK.

Ericsson dosiahol aj čistý zisk 2,75 miliardy SEK po vlaňajšej čistej strate 3,56 miliardy SEK, pričom jeho tržby vzrástli o 8,9 % na 53,81 miliardy SEK.

Analytici, ktorých oslovila spoločnosť FactSet, očakávali čistý zisk vo výške 630 miliónov SEK a tržby 50,28 miliardy SEK.

Švédsky výrobca mobilných telekomunikačných zariadení profituje z rastúcej konkurencie na americkom trhu, kde sa firmy snažia byť medzi prvými, kto zavedie mobilnú sieť novej generácie 5G v desiatkach amerických miest.

Ericsson, ktorý bol kedysi jedným z najväčších dodávateľov mobilných komunikačných zariadení na svete, čelí v súčasnosti viacerým prekážkam, vrátane poklesu výdavkov telekomunikačných operátorov a silnej konkurencie zo strany spoločností Huawei a Nokia.

(1 EUR = 10,3148 SEK)