Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Érsek: Výsledky dohľadu na stavbe mostov D4/R7 môžu byť koncom mesiaca

Na archívnej snímke minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek (Most-Híd). Foto: TASR - Dušan Hein

Šéf rezortu dopravy skonštatoval, že ministerstvo v tejto veci okamžite zverejňuje všetky správy, ktoré je možné poskytnúť verejnosti.

Bratislava 12. septembra (TASR) – Koncom septembra by už malo byť možné zverejniť výsledky dohľadu realizovaného špeciálnym stavebným úradom na výstavbe niektorých mostov na stavbe projektu D4/R7. Počas štvrtkovej Hodiny otázok v parlamente to uviedol minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

Šéf rezortu dopravy skonštatoval, že ministerstvo v tejto veci okamžite zverejňuje všetky správy, ktoré je možné poskytnúť verejnosti. "Verím, že napríklad už koncom tohto mesiaca takto bude možné zverejniť výsledky dohľadu, ktoré špeciálny stavebný úrad urobil na výstavbe niektorých mostov na trase budúcej diaľnice," priblížil Érsek.

Zdôraznil, že štátny stavebný dohľad zatiaľ nie je ukončený. A to aj vzhľadom na priebežné dopĺňanie dokladov zo strany zhotoviteľa, ďalšie odoberanie kontrolných vzoriek a predloženie výsledkov ich vyhodnotenia. Významným krokom pri ďalšom postupe bude podľa Érseka aj spolupráca s políciou, ktorá tiež odobrala rozsiahle vzorky.

Ministerstvo dopravy v júli informovalo, že vzorky pôdy z násypov D4/R7 potvrdili výskyt nepovolených látok. V troch vzorkách posledného testovania sa vyskytoval azbest, ktorý síce po zakopaní do zeme neohrozuje zdravie ľudí, avšak manipulácia s ním je nebezpečná a nemal byť použitý pod diaľnicou. Materiál bol použitý približne na 500 metrov dlhom úseku číslo 1 v kilometri 0,8 a kilometri 1,3 diaľnice D4.