Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Kurz eura sa opäť dostal nad 1,31 USD/EUR

Foto: TASR/AP

Okolo poludnia sa kurz spoločnej meny vyšplhal na dnešné maximum 1,3140 USD/EUR, popoludní euro stratilo časť svojich ziskov.

Frankfurt nad Mohanom 11. apríla (TASR) - Kurz spoločnej európskej meny dnes mierne vzrástol a opäť sa dostal nad úroveň 1,31 USD/EUR, informovala agentúra DPA.

Podvečer sa euro predávalo po 1,3116 USD, pričom ráno sa jeho kurz pohyboval výrazne nižšie. Európska centrálna banka (ECB) stanovila dnes napoludnie referenčný kurz na 1,3119 USD/EUR (v stredu 1,3086). To znamená, že dolár stál 0,7623 (0,7642) eura.

Okolo poludnia sa kurz spoločnej meny vyšplhal na dnešné maximum 1,3140 USD/EUR. Podľa devízového experta nemeckej krajinskej banky Landesbank Hessen-Thüringen (Helaba) Ralfa Umlaufa aukcia talianskych dlhopisov, ktorá ukázala, že investori nemajú obavy z vývoja v Taliansku, podporila euro.

Euro popoludní stratilo časť svojich ziskov. Počet nových žiadostí o podporu v USA sa v uplynulom týždni znížil viac, než sa očakávalo. "To utlmilo obavy týkajúce sa amerického trhu práce," uviedol Umlauf. Spoločná mena však má podľa neho ďalší rastový potenciál.