Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Firma Gibson bojuje o prežitie, má nového finančného riaditeľa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Okrem gitár predáva firma Gibson tiež audiosystémy pre profesionálov a bežných spotrebiteľov.

San Francisco 20. februára (TASR) - Americká firma Gibson vyrábajúca gitary, s ktorými hrávajú alebo hrávali hviezdy ako n B.B. King, Keith Richards, Jimmy Page či Slash, vymenovala v pondelok Bensona Wooa za svojho nového finančného riaditeľa. Spoločnosť sídliacu v Nashville v štáte Tennessee od roku 1894 má zachrániť pred bankrotom. Firma okrem toho spolupracuje s investičnou bankou na pláne refinancovania dlhov, uviedla vo vyhlásení, citovanom novinami Nashville Post.

Okrem gitár predáva firma Gibson tiež audiosystémy pre profesionálov a bežných spotrebiteľov. Podľa novín Nashville Post mala začiatkom augusta minulého roka dlh vo výške 375 miliónov dolárov (vyše 302 miliónov eur).

Podľa svojho riaditeľa Henryho Juszkiewicza je predaj nástrojov a profesionálnych audiosystémov ziskový a rastie, no stále nedosahuje úroveň spred niekoľkých rokov. Ako súčasť komplexnej revízie svojej stratégie chce firma ukončiť výrobu slabo predávaných produktov. Značka Philips, ktorú kúpila v roku 2014, by sa mala sústrediť na produkty s najvyšším rastovým potenciálom.

Juszkiewicz je presvedčený, že táto stratégia povedie na budúci rok k "najlepším finančných výsledkom, aké spoločnosť dosiahla v celej svojej histórii". Prisľúbil, že firma za niekoľko rokov splatí všetky svoje dlhy.