Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

U.S. Steel nepotvrdila informáciu o odpredaji košických železiarní

Foto: TASR/Svätopluk Písecký

Ako uviedol hovorca spoločnosti Ján Bača pre TSSR, k žiadnym zmenám vo vlastníckych vzťahoch košických železiarní v týchto dňoch nedošlo

Košice 17. novembra (TASR) - Spoločnosť U. S. Steel (USS) Košice poprela informácie o tom, že východoslovenské železiarne zmenili svojho majiteľa. Správu o ich odkúpení ukrajinským investorom priniesol v noci nadnes spravodajský server HNonline.sk.


O možnom odpredaji najväčšej oceliarskej továrne v strednej Európe U.S. Steel Košice, spadajúcej pod americký koncern United States Steel Corporation, informovali v uplynulých dňoch viaceré slovenské i zahraničné média.

"Dostali sme ponuky týkajúce sa U.S. Steel Košice, keďže má dobré finančné výsledky a strategickú pozíciu v regióne. USS predstavuje atraktívny majetok so skúsenými zamestnancami, výkonnou prevádzkou a veľmi spoľahlivou a výhodnou pozíciou z hľadiska nákladov," informoval v pondelok 12. novembra hovorca spoločnosti Ján Bača.

Ako dnes uviedol pre TASR, k žiadnym zmenám vo vlastníckych vzťahoch košických železiarní v týchto dňoch nedošlo. "To znamená, že máme viaceré ponuky týkajúce sa U. S. Steel Košice a korporácia považuje za rozumné sa ponukami ďalej zaoberať," povedal Bača.

Spomínaný spravodajský server v noci nadnes informoval, že novým vlastníkom košických železiarní sa údajne stala spoločnosť Metinvest patriaca Ukrajincovi Rinatovi Achmetovi. "Cena, za akú železiarne Američania ukrajinskému investorovi predali, zatiaľ nie je známa," uvádza sa na stránke HNonline.sk s tým, že k podpisu kúpno-predajnej zmluvy malo dôjsť v piatok (16.11.) vo Viedni.