Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Krach cestovky Thomas Cook je tvrdou ranou pre španielsky turizmus

Britskí turisti čakajú na nové správy po krachu britskej cestovnej kancelárie Thomas Cook na letisku v prístavnom meste Palma de Mallorca na španielskom ostrove Mallorca 23. septembra 2019. Foto: TASR/AP

Potvrdil to aj minister pre cestovný ruch na Baleárskych ostrovoch Iago Negueruela.

Madrid 23. septembra (TASR) - Krach britskej cestovnej kancelárie Thomas Cook bude mať "veľmi negatívne dôsledky" na španielsky cestovný ruch. Povedala to v pondelok v reakcii na bankrot najstaršej cestovnej kancelárie sveta španielska ministerka pre cestovný ruch Maria Reyes Marotová.

Potvrdil to aj minister pre cestovný ruch na Baleárskych ostrovoch Iago Negueruela. "Je to veľmi tvrdá rana pre ostrovy ako Malorka, Menorca, Ibiza a Formentera," uviedol v rozhovore pre rozhlasovú stanicu SER.

Ako o tom informoval prevádzkovateľ španielskych letísk Aena, kolaps britskej spoločnosti viedol k zrušeniu 46 letov po celom Španielsku, čo sa dotklo približne 25.000 až 30.000 turistov dovolenkujúcich v krajine, väčšinou na Baleárskych a Kanárskych ostrovoch. Ide najmä o Britov, okrem nich však aj o turistov z Nemecka a iných krajín.

Cestovná kancelária Thomas Cook, ktorej začiatok sa datuje do roku 1841, oznámila v pondelok bankrot po tom, ako sa jej nepodarilo presvedčiť vládu ani súkromných veriteľov, aby jej poskytli peniaze na záchranu. V dôsledku jej krachu uviazlo v dovolenkových destináciách po celom svete zhruba 600.000 turistov.