Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

LG Electronics zvýšil čistý zisk, tržby potvrdil na historickom maxime

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Juhokórejský koncern vo štvrtok oznámil, že za 1. štvrťrok tohto roka zaznamenal čistý zisk 585,4 miliardy juhokórejských wonov (398,26 milióna eur).

Soul 25. apríla (TASR) - Juhokórejský koncern LG Electronics oznámil za 1. štvrťrok tohto roka rast čistého zisku, v prípade prevádzkového zisku však vykázal pokles o dvojciferné hodnoty. Napriek tomu výsledky prekonali očakávania trhov. Navyše, tržby vykázali najlepšie výsledky v histórii spoločnosti, čím firma potvrdila svoje predbežné údaje zo začiatku apríla. Informovali o tom agentúra Sinchua a server RTTNews.

Juhokórejský koncern vo štvrtok oznámil, že za 1. štvrťrok tohto roka zaznamenal čistý zisk 585,4 miliardy juhokórejských wonov (398,26 milióna eur). Na porovnanie, za rovnaké obdobie minulého roka dosiahol 546,5 miliardy wonov. Aj zisk pred zdanením sa zvýšil, a to z 933,7 miliardy na 978,4 miliardy wonov.

Pozitívne výsledky vykázali tržby. Tie dosiahli 21,10 bilióna wonov, čo predstavuje rast o 3,3 % a najlepší výsledok v oblasti tržieb za 1. štvrťrok v histórii spoločnosti. Firma tak údaj v oblasti tržieb revidovala oproti predbežným výsledkom z 5. apríla mierne nahor, keď pri predbežných výsledkoch uvádzala tržby na úrovni 21,09 bilióna wonov.

Aj prevádzkový zisk upravila spoločnosť LG Electronics oproti predbežným odhadom zo začiatku apríla mierne nahor. Dosiahol 1,34 bilióna wonov, zatiaľ čo na začiatku mesiaca uvádzala zisk na úrovni 1,33 bilióna wonov. Stále to však predstavuje medziročný pokles o dvojciferné hodnoty, konkrétne o 10,8 %, keď výsledky ovplyvnili zložité makroekonomické podmienky vrátane vysokých cien komodít, nestabilných výmenných kurzov a rastúcich úrokových sadzieb.

Napriek tomu sú výsledky lepšie, než sa čakalo. Analytici počítali s poklesom prevádzkového zisku až na 1,27 bilióna wonov.

(1 EUR = 1469,91 KRW)