Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

MIRRI si stojí za tvrdeniami, že na nájomnom šetria

Na archívnej snímke z 15. júna 2021 logo na budove, v ktorej sídli Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI SR) na Štefánikovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Pre TASR to uviedol vedúci tlačového oddelenia MIRRI Andrej Ďuríček v reakcii na štvrtkové obvinenia podpredsedu mimoparlamentného Hlasu-SD a poslanca Národnej rady SR Richarda Rašiho.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR si stojí za svojím tvrdením, že na novom nájomnom šetria. Pre TASR to uviedol vedúci tlačového oddelenia MIRRI Andrej Ďuríček v reakcii na štvrtkové obvinenia podpredsedu mimoparlamentného Hlasu-SD a poslanca Národnej rady SR Richarda Rašiho.

"Za Pellegriniho vlády prenájom všetkých priestorov stál daňových poplatníkov v priemere 13,65 eura za štvorcový meter mesačne, my sme vysúťažili oveľa nižšiu cenu 10,71 eura za štvorcový meter. Na desaťročnom nájme vďaka tomu na rozdiel Pellegriniho vlády šetríme daňovým poplatníkom milióny eur," povedal Ďuríček.

Raši vo štvrtok totiž upozornil, že presťahovaním MIRRI pravdepodobne postupom rokov dôjde k štátnej strate približne desiatich miliónov eur na nájomnom. Predstavitelia Hlasu-SD spresnili, že dočasne poverená ministerka investícií nerešpektovala odporúčania Útvaru hodnoty za peniaze. V tých podľa ich slov znelo, aby na jedného zamestnanca prenajala najviac 14 štvorcových metrov, ona však prenajala približne 19, a tým o 35 % nájom predražila.