Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby má nového šéfa

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

NASES vznikla 1. januára 2009 ako príspevková organizácia Úradu vlády SR za účelom plnenia odborných úloh v oblasti informatizácie spoločnosti.

Bratislava 20. novembra (TASR) – Národnú agentúru pre sieťové a elektronické služby (NASES) od utorka povedie Peter Ďurica. Informoval o tom Úrad vlády (ÚV) SR s tým, že dôvodom zmeny vedenia je predovšetkým dynamizácia aktivít.

Ďurica pôsobil v dozornej rade NASES a pracoval aj ako poradca pre strategické projekty na Úrade podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Poverený riadením agentúry je do ukončenia riadneho výberového konania. "Výberové konanie na miesto generálneho riaditeľa agentúry plánuje Úrad vlády SR vypísať najneskôr do konca roka," spresnil pre TASR tlačový a informačný odbor ÚV SR. NASES viedol doposiaľ Lukáš Sojka, ktorý bol menovaný za generálneho riaditeľa 1. októbra 2017. Sojka podľa ÚV SR neprijal ponuku zotrvať v NASES na inej pracovnej pozícii.

"Dôvodom zmeny vo vedení organizácie je najmä zdynamizovanie aktivít a činností v kľúčových projektoch, ktoré má agentúra vo svojej kompetencii," priblížil ÚV SR.

NASES vznikla 1. januára 2009 ako príspevková organizácia Úradu vlády SR za účelom plnenia odborných úloh v oblasti informatizácie spoločnosti. Jej hlavnou úlohou a predmetom činnosti je správa, prevádzka a rozvoj vládnej dátovej siete Govnet a prevádzka a rozvoj služieb Ústredného portálu verejnej správy, ako základných nástrojov informatizácie verejnej správy na Slovensku.