Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Nemeckí priemyselníci odmietajú diskusiu o vylúčení Grécka z eurozóny

Bez popisu Foto: TASR

"Vystúpenie jednotlivých štátov by som pokladal za celkom zlý signál," uviedol pre nemeckú tlačovú agentúru DPA výkonný tajomník Nemeckej priemyselnej a obchodnej komory (DIHK) Martin Wansleben.

Berlín 29. júla (TASR) - Predstavitelia nemeckého priemyslu odmietajú špekulácie o vylúčení Grécka z eurozóny. Žiadajú, aby sa podnikli účinné opatrenia na stabilizáciu Európy. "Vystúpenie jednotlivých štátov by som pokladal za celkom zlý signál," uviedol pre nemeckú tlačovú agentúru DPA výkonný tajomník Nemeckej priemyselnej a obchodnej komory (DIHK) Martin Wansleben. Aj keby bol takýto krok ekonomicky zvládnuteľný, politické dôsledky by boli nedozerné.

"Pokladáme za nesprávne, že napríklad v Nemecku sa denne diskutuje o tom, že Grécko by malo opustiť eurozónu. To nám neprináleží; to je úloha pre Grékov," povedal Wansleben.

Bavorský minister financií Markus Söder bol zatiaľ posledným politikom, ktorý žiadal, aby Grécko opustilo eurozónu. Predtým spolkový minister hospodárstva Philipp Rösler vyhlásil, že "sa už dávnejšie prestal báť" vystúpenia Atén z eurozóny.