Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Papiereň Mondi SCP chce v Ružomberku preinvestovať 310 miliónov eur

Mondi SCP Foto: TASR

Mondi bude žiadať na investíciu pomoc od vlády.

Bratislava 25. februára (TASR) - Papiereň Mondi SCP plánuje na Slovensku ďalšiu investíciu. V pravidelnej správe investorom firma oznámila, že v Ružomberku sa chystá preinvestovať 310 miliónov eur. Informoval o tom dnes Denník N.

"Vedenie nedávno schválilo 310-miliónovú investíciu do nových papierenských kapacít v Ružomberku, na Slovensku," píše šéf Mondi David Hathorn. Koľko nových pracovných miest by takto mohlo vzniknúť, správa neuvádza. Išlo by však o jednu z najväčších investícií na Slovensku v posledných rokoch.

Mondi bude podľa denníka žiadať na investíciu pomoc od vlády. "Treba obstarať povolenia pre rôzne daňové výhody od Európskej komisie," píše sa v oznámení investorom. Veľký stimul pre súkromnú firmu si musí vláda nechať schváliť v Bruseli.

Predpokladá sa, že Mondi bude žiadať od Slovenska pomoc približne 40 miliónov eur, pričom by o ňom mohol kabinet rozhodovať už budúci týždeň, píše Denník N.

Investičný zámer spoločnosti Mondi SCP sa v súčasnosti posudzuje

Slovenský rezort hospodárstva potvrdil, že sa zaoberá investíciou firmy Mondi SCP. "Ministerstvo hospodárstva (MH) SR zámer spoločnosti v súčasnosti posudzuje, zároveň prebiehajú rokovania o výške pomoci. Informácie o výsledku poskytneme, keď bude známy. Teší nás, že investor si pre rozšírenie výroby vybral práve Slovensko," uviedla pre TASR hovorkyňa MH SR Miriam Žiaková.