Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Obrňte sa trpezlivosťou: Na D1 počítajte týždeň s obmedzeniami

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Vladimír Miček

Od soboty (11.8.) bude v blízkosti staveniska križovatky Triblavina premávka obmedzovaná priebežným znižovaním počtu jazdných pruhov, ako aj znížením najvyššej dovolenej rýchlosti v obidvoch smeroch.

Bratislava 10. augusta (TASR) - Vodiči jazdiaci na diaľnici D1 v blízkosti Bratislavy musia v najbližších dňoch počítať s dopravnými obmedzeniami pre výstavbu diaľničnej križovatky Triblavina. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Od soboty (11.8.) bude v blízkosti staveniska križovatky Triblavina premávka obmedzovaná priebežným znižovaním počtu jazdných pruhov, ako aj znížením najvyššej dovolenej rýchlosti v obidvoch smeroch. Obmedzenia týkajúce sa počtu jazdných pruhov budú trvať od soboty do piatka (17.8.).

Dopravné obmedzenia na D1


Dopravné obmedzenia na D1
Foto: PZ SR


Polícia informuje, že dopravné obmedzenia budú riadne vyznačené prenosným dopravným značením a v závislosti od vývoja aktuálnej dopravnej situácie aj hliadkami dopravnej polície. Vodičov žiada, aby pri prejazde uvedeným úsekom zvýšili svoju pozornosť, trpezlivosť, prípadne sa riadili pokynmi polície.

V úseku diaľnice D1 medzi Hornou Stredou a Piešťanmi bude budúci týždeň vykonávaná oprava povrchu vozovky a motoristi musia počítať so zdržaním. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Oprava bude prebiehať od pondelka (13.8.) do nedele (19.8.) 15.00 h. Z tohto dôvodu bude úsek prejazdný len v jednom jazdnom pruhu. "Polícia žiada vodičov, aby rešpektovali prenosné dopravné značenie a v úseku zvýšili opatrnosť," uviedla Kredatusová.