Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Pre zabránenie šírenia moru ošípaných kúpili veterinári chladiace boxy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Dodanie 595 samostatne stojacich chladiacich boxov na uloženie ulovených tiel zveri zabezpečí pre ŠVPS česká firma SWK machinery za 3.165.400 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Bratislava 20. augusta (TASR) – Pre zabránenie šírenia nákazy afrického moru ošípaných (AMO) nakúpila Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR chladiace boxy na uloženie ulovenej zveri. Vyplýva to z oznámenia o výsledku súťaže, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

Dodanie 595 samostatne stojacich chladiacich boxov na uloženie ulovených tiel zveri zabezpečí pre ŠVPS česká firma SWK machinery za 3.165.400 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Zákazka zahŕňa aj dopravu boxov na určené miesta a zaškolenie obsluhy na uvedenie do prevádzky. Miestom dodania sú určené poľovné revíry na území SR.

S dodávateľom bola uzatvorená rámcová dohoda. O víťazovi sa rozhodlo na základe ponúknutej ceny, pričom zákazka nie je spolufinancovaná z eurofondov. Pôvodná predpokladaná celková hodnota zákazky bola o niečo vyššia ako vysúťažená cena, a to 3.166.666,66 eura bez DPH.