Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Prídel benzínu v New Yorku predĺžili do piatka

Ľudia čakajú v rade s kanistrami na benzín Foto: TASR/AP

Región zasiahol vysoký nedostatok paliva v dôsledku výpadku energie, ktorý spôsobil, že suroviny uviazli v rafinériách a termináloch postihnutých záplavami a rozsiahlym poškodením.

New York 19. novembra (TASR) - Prídelový systém na benzín sa v New Yorku rozšíri prinajmenšom do piatka, uviedol v nedeľu starosta mesta Michael Bloomberg v oficiálnom vyhlásení.

Prídelový systém založený na číslach štátnych poznávacích značiek spustili 9. novembra ako výpomoc pri dramatickom nedostatku paliva, ktorý nastal po superbúrke Sandy. Systém pomohol zredukovať dlhé rady na palivo, avšak tretina maloobchodných prevádzok mesta ešte nefunguje, dodal Bloomberg.

"Nakoľko 30 percent čerpacích staníc je stále zatvorených a hlavný cestovný týždeň práve prichádza, predlžujem úspešný číselný systém na nákup benzínu a nafty, aby sa predišlo dlhému čakaniu na palivo, ako tomu bolo pred zavedením systému," vyhlásil Bloomberg, ako ho citovala agentúra Reuters.

Úrady zhodnotia, dokedy bude systém zavedený. Vodiči si môžu v najbližšom období zakúpiť palivo každý druhý deň, informoval hovorca radnice.

Podobný systém zaviedli minulý týždeň i v štáte New Jersey. Región zasiahol vysoký nedostatok paliva v dôsledku výpadku energie, ktorý spôsobil, že suroviny uviazli v rafinériách a termináloch postihnutých záplavami a rozsiahlym poškodením.