Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Richter: Rimavskosobotský okres je jediný s 3 elokovanými pracoviskami

Ján Richter, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Z hľadiska budúcnosti sa v tomto okrese budeme trochu viac sústreďovať na Bátku a okolie, kde sa to zdá, že je najviac potreba, kde je najväčšie percento nezamestnaných, konkretizoval Richter.

Jesenské 14. februára (TASR) – Okres Rimavská Sobota je na Slovensku jediný, v ktorom sú vytvorené tri vysunuté pracoviská úradu práce. Informoval o tom minister práce Ján Richter (Smer-SD) v súvislosti s opatreniami, ktoré vláda v tomto regióne zrealizovala s cieľom zlepšenia situácie v oblasti zamestnanosti.

„Nie je okres, kde by sme mali vytvorené tri ďalšie elokované pracoviská. Z hľadiska budúcnosti sa v tomto okrese budeme trochu viac sústreďovať na Bátku a okolie, kde sa to zdá, že je najviac potreba, kde je najväčšie percento nezamestnaných,“ konkretizoval Richter.

Dodal, že spomínaná lokalita v juhovýchodnej časti okresu sa vyznačuje tiež relatívne veľmi veľkým počtom Rómov a vzdelanostná úroveň i schopnosť uplatnenia sa na trhu práce je oveľa zložitejšia. Elokované pracoviská sú však podľa neho rozložené po celom okrese a ďalšie je napríklad na severe okresu v Hnúšti. „Toto je treba vnímať, že to rozloženie je celookresné a tá komunikácia je všade,“ zdôraznil minister.