Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Ružomberské papierne získali prestížne celosvetové ocenenia

Foto: TASR

Do zvyšovania bezpečnosti sa pod vedením kreatívneho bezpečnostného tímu zapojili všetci zamestnanci.

Ružomberok 17. novembra (TASR) – Po predvlaňajšom ocenení environmentálnej stratégie si ružomberský celulózo-papierenský závod Mondi SCP aktuálne pripísal ďalšie dve výročné rezortné celosvetové ceny PPI Awards za riadenie bezpečnosti a rizík a zvyšovanie efektívnosti papierenských strojov.

"Tieto prestížne ocenenia berieme v prvom rade ako uznanie a poďakovanie našim zamestnancom za ich úsilie a tvrdú prácu. Samozrejme, je to aj jasná správa potvrdená z nezávislého zdroja pre našich zákazníkov, že vyrábame tak, ako najlepšie vieme," uviedol pre TASR hovorca Mondi SCP Ľubomír Čech.

Zároveň zdôraznil, že v obidvoch spomínaných kategóriách je veľmi veľká konkurencia, lebo práve tieto oblasti sú nesmierne dôležité pre chod každého výrobného podniku. "Mimochodom, v kategórii zvyšovania efektívnosti sme boli vo finále jediným európskym zástupcom a napokon sme sa presadili aj v porovnaní s fabrikami z iných kontinentov, kde zaznamenávajú ešte rýchlejší rozvoj," vysvetlil.

"Napriek tomu, že sme v posledných rokoch nedostávali nové investície do papierenských strojov, patríme dlhodobo medzi lídrov z pohľadu zvyšovania ich využiteľnosti prakticky na maximálnu kapacitu. Verím, že v tomto prípade rozhodli skúsenosti a novátorstvo našich ľudí," zdôraznil Čech.

Do zvyšovania bezpečnosti sa podľa neho pod vedením kreatívneho bezpečnostného tímu zapojili všetci zamestnanci. "Dokázali zmeniť zabehnuté správanie a pozerať sa na bezpečnosť inak. Určite zavážila neústupčivosť manažmentu v tom, že bezpečnosť je na prvom mieste," dodal hovorca ružomberských papierní.