Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Skupina AXA ČR a SR ukončila rok 2018 so ziskom 28,3 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Celkové výnosy, ako uviedli vo štvrtok predstavitelia spoločnosti na stretnutí s médiami v Bratislave, dosiahli viac než 784 miliónov eur.

Bratislava 25. apríla (TASR) - Skupina AXA Česká republika a Slovensko dosiahla v roku 2018 zisk 28,3 milióna eur. Oproti predchádzajúcemu roku ide takmer o tretinový rast. Hospodársky výsledok potiahol rast vo vybraných segmentoch rizikového životného poistenia a neživotného majetkového poistenia.

Celkové výnosy, ako uviedli vo štvrtok predstavitelia spoločnosti na stretnutí s médiami v Bratislave, dosiahli viac než 784 miliónov eur. Takmer 90 % nových zmlúv bolo uzavretých elektronicky.

Okrem zvyšovania kvality predaja sa na výsledkoch skupiny podieľa aj efektivita digitálnych riešení v distribúcii. Digitálne riešenia pozitívne ovplyvňujú spokojnosť klientov. Skupina je prvou finančnou inštitúciou, ktorá na oboch trhoch publikuje v plnom znení a bez cenzúry klientske hodnotenie svojich produktov a služieb. V reálnom čase získava, meria a zverejňuje spätnú väzbu svojich klientov na všetky kľúčové momenty, ako sú uzavretie poistky, sporenie na dôchodok či investície, respektíve ich ukončenie spojené s výplatou financií či poistného plnenia, a to aj v prípade likvidácie škody.