Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Slovák František Kőrös zo Šale vyhral Messer Driver Awards 2023

Slovák František Kőrös zo Šale jazdí spomedzi stoviek šoférov z 12 krajín pre európskeho výrobcu a distribútora technických plynov skupiny Messer najbezpečnejšie. Foto: MESSER Tatragas

V celoeurópskom Messer Driver Awards 2023 bol medzi stovkami vodičov vyhodnotený ako najbezpečnejší šofér opäť Slovák - František Kőrös.

Bratislava 25. marca (OTS) - Slovák František Kőrös zo Šale jazdí spomedzi stoviek šoférov z 12 krajín pre európskeho výrobcu a distribútora technických plynov skupiny Messer najbezpečnejšie.

Vyplynulo to z pravidelného ročného vyhodnotenia GPS zariadení zmluvných vodičov skupiny Messer, v ktorom boli vyhodnocované parametre ako:

Speed – rýchlosť (maximálna rýchlosť, ktorú vodiči nesmú prekročiť je 84 km/h);
Idling – voľnobeh (po 3 minútach po naštartovaní motora zasvieti červená kontrolka, čo znamená, že vozidlo treba uviesť do pohybu);
Braking – brzdenie (vodič nesmie nečakane dupnúť silno na brzdu);
Acceleration – zrýchlenie (pri preraďovaní treba „pomaly“ pridávať plyn);
Overrvving – náklon do zákruty (do zákruty treba vchádzať prikázanou rýchlosťou podľa stavu vozovky, typu zákruty, nákladu..).

František Kőrös pracuje ako vodič pre slovenský Messer Tatragas už od roku 1998 a najazdil už viac ako milión kilometrov.

„Teší má každá jazda, mám radosť zo šoférovania. Samozrejme, aj mňa dokážu plné cesty a nezodpovední vodiči potrápiť,“ konštatuje František Kőrös, ktorý aktuálne riadi v Šali Mercedes s hydraulickou rukou.

Do vyhodnocovania boli automaticky zapojení všetci šoféri, ktorí v Európe jazdia pre Messer, teda prepravujú kvapaliny a plyny k zákazníkom a majú nainštalované Kienzle GPS, ktoré vyhodnocuje už spomínané parametre jazdy.

Dáta o bezpečnosti sú vyhodnocované v ECO Scorecard Reporte, ktorý zaznamenáva všetky incidenty, množstvo najazdených kilometrov, ako aj štýl jazdy vodičov.

Michal Paľa, generálny riaditeľ Messer Tatragas sa opäť teší: „Pri našom podnikaní s plynmi, ktoré vedia byť pri nesprávnom zaobchádzaní nestabilné či priam nebezpečné, sú zodpovednosť a rozvaha kľúčové. Ja aj moji kolegovia na to kladú každý deň obrovský dôraz. Máme to tak v celej skupine Messer. O to som radšej, že v bezpečnej preprave plynov opäť vynikol Slovák. Pán Kőrös, gratulujem k oceneniu!“

MESSER Tatragas je členom skupiny Messer, ktorá patrí k vedúcim svetovým výrobcom priemyselných plynov. Spoločnosť Messer je najväčším súkromným špecialistom na priemyselné, medicinálne a špeciálne plyny na svete. "Gases for Life" - "Plyny pre život" od spoločnosti Messer sa používajú v priemysle, pri ochrane životného prostredia, v medicíne, v potravinárskom priemysle, v stavebníctve, zváraní a rezaní, 3D tlači, v stavebníctve, vo vede a výskume. Messer ako globálny hráč ponúka udržateľné produkty a služby v Ázii, Európe a Amerike. Skupina Messer zamestnáva viac ako 11 000 zamestnancov*, ktorí úspešne spolupracujú s dôrazom na rozmanitosť a vzájomnú úctu. Messer ako farmaceutická spoločnosť dodáva plyny na medicinálne a farmaceutické využitie, aj riešenia na kľúč a preukázateľne nazbierala skúsenosti ako spoľahlivý dodávateľ životne dôležitých výrobkov, napríklad v období pandémie. Spoločnosť bola založená v roku 1898, sídli v Bad Sodene neďaleko Frankfurtu nad Mohanom v Nemecku. V roku 2022 dosiahla spoločnosť Messer konsolidované tržby vo výške 4,164 miliardy eur*.

* Súčet skupiny Messer a Messer Industries, ktorý zahŕňa 100 % podiel spoločnosti Messer Industries.
www.messergroup.com https://applications.messergroup.com www.gasesforlife.de