Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Slovenské automobilky získali servisno-montážne centrum

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nové sídlo vrátane servisno-montážneho centra postavili na zelenej lúke.

Bratislava 19. júla (TASR) - Spoločnosť SEW-Eurodrive SK, ktorá pomohla uviesť do chodu všetky štyri automobilky pôsobiace v SR, sprevádzkovala v Bernolákove servisno-montážne centrum za 4 milióny eur. Súčasťou je špeciálna aplikačná miestnosť na simuláciu a testovanie jednotlivých zákazníckych riešení pred ich nasadením. Spolupráca s automobilkami pritom tvorí len pätinu obratu tejto spoločnosti.

"Hlavným impulzom, ktorý viedol k tomuto projektu, bol rast slovenského trhu a stúpajúce potreby našich zákazníkov. Chceme, aby slovenské firmy mohli ešte účinnejšie čerpať z našich inovatívnych produktov a riešení pre pohonnú techniku. Vďaka väčšiemu priestoru v Bernolákove môžeme uspokojovať požiadavky našich klientov širším portfóliom služieb ako dosiaľ," povedal Patrik Purchart, riaditeľ spoločnosti.

Nové sídlo vrátane servisno-montážneho centra postavili 'na zelenej lúke'. Vybudovanie vrátane všetkých prípravných úkonov trvalo necelé tri roky, z toho samotná stavba osem mesiacov. Poloha prináša vyváženú vzdialenosť od Bratislavy, Trnavy, Nitry a Žiliny ako adries automobiliek.

Výhľadový plán je, že v novom sídle bude pracovať 25 zamestnancov, už terajších 20 má k dispozícii aj relax zónu, grill terasu či workout room. Investičné náklady boli 4 milióny eur. Infraštruktúra je pre dohľadné časové obdobie plne postačujúca a schopná komplexne plniť zadania.

SEW-Eurodrive SK je pobočkou spoločnosti Süddeutsche-Elektromotoren-Werke, ktorá vznikla už v roku 1931 v Bruchsale v Bádensku-Württembersku a dosiaľ tam má centrálu. Na Slovensko vstúpila spoločnosť v roku 2003 a medzičasom sa etablovala prakticky vo všetkých odvetviach priemyslu. Dodáva stroje, zariadenia, technológie a riešenia v oblasti mechaniky a elektroniky pohonnej technológie firmám z automobilového, ťažobného, potravinárskeho či chemického priemyslu, ale aj cementárňam, letiskám, štadiónom.