Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Slovensko.Digital a Transparency International budú spolupracovať

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Obe združenia sa v memorande zaväzujú poskytovať expertné a právne poradenstvo najmä v súvislosti so zákonom o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a zákonom o verejnom obstarávaní.

Bratislava 12. júla (TASR) – Občianske združenie (OZ) Slovensko.Digital a Transparency International Slovensko (TIS) sa zaviazali k vzájomnej spolupráci pri poskytovaní pomoci oznamovateľom korupcie. V stredu (11. 7.) podpísali memorandum o spolupráci, informovalo Slovensko.Digital.

Podpora oznamovateľov korupcie a nekalého konania je aj ústrednou myšlienkou iniciatívy Stojíme za odvážnymi, ktorú realizuje TIS. "Teší nás, že popredné IT spoločnosti v Slovensko.Digital sa touto cestou pridali k nášmu programu Stojíme za odvážnymi a chcú podporovať oznamovateľov korupcie v štátnom IT. Pridávajú sa tak k viac ako 700 firmám, ktoré už podporili našu výzvu," priblížil Gabriel Šipoš, riaditeľ TIS.

Obe združenia sa v memorande zaväzujú poskytovať expertné a právne poradenstvo najmä v súvislosti so zákonom o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti a zákonom o verejnom obstarávaní. Zároveň chcú pomáhať oznamovateľom uchádzať sa o zamestnanie u niektorého zo zamestnávateľov zapojených do výzvy.

"Vyzývame týmto všetkých pracovníkov v štátnom IT, aby sa nebáli osloviť nás alebo Transparency International so žiadosťou o právnu alebo inú pomoc, ak prichádzajú do kontaktu s nekalými praktikami a korupciou," vyhlásil výkonný riaditeľ Slovensko.Digital Ján Hargaš.