Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Španieli menej telefonujú, operátori prišli o rekordný počet klientov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Podľa jeho informácií mobilní operátori zaznamenali za apríl úbytok až 380.000 zákazníkov, čo je pre nich už tretí stratový mesiac po sebe.

Madrid 15. júna (TASR) - Veľkí mobilní operátori v Španielsku prišli v apríli o rekordný počet zákazníkov, pričom najväčší exodus pocítili Telefónica a Vodafone.

Dôvodom je zhoršujúca sa dlhová kríza v krajine, ktorá stále viac znižuje výdavky spotrebiteľov. Oznámil to dnes španielsky telekomunikačný úrad Comision del Mercado de Telecomunicationes.

Podľa jeho informácií mobilní operátori zaznamenali za apríl úbytok až 380.000 zákazníkov, čo je pre nich už tretí stratový mesiac po sebe. Ľudia totiž postupne prehodnocujú svoje výdavky v situácii, keď každý štvrtý Španiel je bez práce a vláda oznámila, že v najbližšom období oficiálne požiada Brusel o pomoc pre bankový sektor.

Najviac to pocítili dominantní hráči na trhu ako Telefónica a Vodafone, ktorí okrem krízy v krajine čelia aj tlaku menších a ceny stláčajúcich konkurentov. Movistar, divízia firmy Telefónica, takto prišla za posledných deväť mesiacov o 1,6 milióna zákazníkov. V apríli stratil Movistar 189.037 zákazníkov, Vodafone zaznamenal ich úbytok až o 367.327.