Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Ekonomika

Strojársky veľtrh v Nitre predstavuje novinky zo sveta strojov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovic

Na ploche 9575 štvorcových metrov sa prezentuje 116 vystavovateľov zastupujúcich 16 krajín.

Nitra 21. mája (TASR) - Novinky zo sveta strojov, zvárania, hutníctva, automatizácie a mechanizácie predstavuje 29. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu, ktorý sa v utorok začal na výstavisku Agrokomplex v Nitre. Na ploche 9575 štvorcových metrov sa prezentuje 116 vystavovateľov zastupujúcich 16 krajín, informovala hovorkyňa výstaviska Katarína Moravcová. Veľtrh potrvá do piatka 24. mája.

Pri príležitosti 30. výročia vzniku Technickej inšpekcie sa v stredu 22. mája uskutoční odborný seminár Bezpečnosť strojových zariadení. Jeho cieľom je poskytnúť účastníkom aktuálne informácie z oblasti bezpečnosti strojových zariadení.

Zväz slovenských vedecko-technických spoločností sa na veľtrhu predstaví v stredu formou podujatia Deň technikov. V rámci neho ponúkne blok prednášok o nových trendoch v technológiách. Zväz reprezentuje viac ako 20-tisícovú členskú základňu združenú v 43 odborných spoločnostiach.

Súčasťou strojárskeho veľtrhu je aj 26. ročník celoštátnej konferencie zameranej na revízie, projekciu, údržbu a montáž elektrických zariadení - ELECTRON. Uskutoční sa vo štvrtok 23. mája.

Po prvýkrát sa v rámci Medzinárodného strojárskeho veľtrhu bude konať podujatie Majstrovstvá Slovenska v simulovanom zváraní.