Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Talianska vláda neplánuje finančne podporiť automobilku Fiat

Logo Fiat Foto: TASR/AP

Vláda podľa premiéra Fiatu chce pomôcť rokovaniami s odbormi a zamestnávateľmi, aby sa dohodli na opatreniach, ktoré spružnia produktivitu práce.

Rím 24. septembra (TASR) - Talianska vláda neplánuje poskytnúť žiadne financie na podporu domácej automobilky Fiat, ktorej situáciu skomplikovala dlhová kríza. Povedal to dnes taliansky premiér Mario Monti.


Premiér v sobotu (22.9.) niekoľko hodín rokoval s výkonným riaditeľom automobilky Sergiom Marchionnem o ďalších plánoch firmy v Taliansku. Schôdzku zvolal potom, ako vedenie Fiatu oznámilo, že pôvodný plán investovať do roku 2014 do piatich domácich závodov okolo 20 miliárd eur, je už vzhľadom na nový vývoj na trhu neaktuálny.

"Nedostali sme (počas schôdzky) žiadosť o nejakú finančnú podporu a v prípade, že by k tomu došlo, žiadnu by sme neposkytli," povedal Monti v Ríme na konferencii pripravenou Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). Namiesto toho chce vláda podľa premiéra Fiatu pomôcť rokovaniami s odbormi a zamestnávateľmi, aby sa dohodli na opatreniach, ktoré spružnia produktivitu práce.