Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Taliansky developér Rizzani de Eccher investuje na Kaukaze 1 mld. eur

Taliansku spoločnosť prilákali do oblasti Severného Kaukazu najmä niekoľkoročné daňové prázdniny, ktoré ruská vláda investorom do cestovného ruchu v tejto oblasti plánuje ponúknuť.

Moskva 23. júla (TASR) - Taliansky developér Rizzani de Eccher plánuje investovať približne 1 miliardu eur do výstavby hotelov v pripravovaných ruských rekreačných strediskách v oblasti Severného Kaukazu.

Predbežnú dohodu o tom dnes developérska firma podpísala so spoločnosťou Northern Caucasus Resorts, ktorá prevádzkuje regionálny turistický klaster.

Taliansku spoločnosť prilákali do oblasti Severného Kaukazu najmä niekoľkoročné daňové prázdniny, ktoré ruská vláda investorom do cestovného ruchu v tejto oblasti plánuje ponúknuť. Uviedol to ruský ekonomický denník Kommersant. Ministerstvo financií by okrem toho podľa Kommersantu mohlo v prípade vyššej moci developérovi refundovať až 70 % investovaného kapitálu.

Ruská vláda spustila svoj projekt turistického klastra na Severnom Kaukaze ešte v roku 2010. Plán zahŕňa výstavbu piatich moderných rekreačných stredísk so službami a technickým zabezpečením porovnateľným s najpopulárnejšími svetovými športovými strediskami. Výstavba by sa mala zrealizovať v období 2011-2020. Celková hodnota projektu sa odhaduje na 451,4 miliardy rubľov (11,57 miliardy eur), z čoho 60 miliárd rubľov by mala poskytnúť vláda z federálneho rozpočtu.

Northern Caucasus Resorts už podpísal kontrakty v hodnote 16 miliárd eur s francúzskou štátnou bankou Caisse des Depots et Consignations, juhokórejskou spoločnosťou Korea Electric Power Corporation, čínskym konglomerátom Dalian Wanda a investičnou spoločnosťou China Oceanwide.