Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Cestovka Neckermann Slovakia je poistená voči insolventnosti

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Na stránkach neckermannreisen.sk a neckermanntravel.sk je verejný oznam, že rokovania o zvýšení kapitálu skupiny Thomas Cook neviedli k pozitívnemu výsledku.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Cestovná kancelária (CK) Neckermann Slovakia je poistená voči insolventnosti CK v Generali poisťovni. TASR o tom v pondelok informovala poisťovňa s tým, že s cestovnou kanceláriou aktívne komunikujú.

Podľa našich informácií je CK Neckermann Slovakia momentálne zisková a má dostatok finančných prostriedkov potrebných pre jej chod," spresnila hovorkyňa poisťovne Katarína Kukurová.

V prípade vyhlásenia insolventnosti CK Neckermann Slovakia je poisťovňa pripravená podniknúť všetky potrebné kroky pre bezpečný návrat dovolenkárov zo zahraničia, ako aj preplatenie finančných prostriedkov pre tých cestujúcich, ktorí ešte neodcestovali, uviedla Kukurová.

Na stránkach neckermannreisen.sk a neckermanntravel.sk je verejný oznam, že rokovania o zvýšení kapitálu skupiny Thomas Cook neviedli k pozitívnemu výsledku. Vyplýva z toho, že Thomas Cook Austria AG pozastavil predaj.

Britská CK Thomas Cook v dôsledku úpadku zrušila státisíce rezervácií dovoleniek po tom, ako sa jej nepodarilo zabezpečiť financie na svoju záchranu. Po krachu uviazlo v dovolenkových destináciách zhruba 600.000 turistov. Úpadok firmy v pondelok oznámil britský úrad pre civilné letectvo, informovala agentúra AP. Podľa neho v zahraničí v súčasnosti dovolenkuje 150.000 Britov, ktorým bude treba vyplatiť odškodné. Zrušené budú tiež všetky lety jej štyroch aerolínií, o prácu príde 21.000 zamestnancov v 16 krajinách sveta vrátane 9000 v Británii.