Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

U daniarov zarábala aj schránková firma

Miroslav Mikulčík Foto: TASR/Michal Svítok

Schránková firma sídli na tej istej adrese ako spoločnosť Bank Pro Soft, ktorá má tiež väzby na Miroslava Mikulčíka, ktorý musel z Finančného riaditeľstva SR.

Bratislava 5. marca (TASR) - Na projekte, ktorý zjednocuje výber daní, odvodov a ciel, zarábala aj schránková firma CrossCliff Slovakia. Je to tak už tretia firma s väzbami na nominanta ministra financií Ivana Mikloša (SDKÚ-DS) Miroslava Mikulčíka, ktorý musel z Finančného riaditeľstva SR odísť pre kolaps informačného systému. Informovali o tom dnes Hospodárske noviny.

Konateľ CrossCliffu Viliam Sálka s Mikulčíkom takmer desať rokov pôsobil v spoločnosti CSC Computer Sciences. Ako ďalej píše denník, Sálka príjem z Unitasu nepriznal. "Nie je mi jasné, o čom hovoríte," povedal.

Schránková firma sídli na tej istej adrese ako spoločnosť Bank Pro Soft, ktorá má tiež väzby na Mikulčíka a ktorá sa ako subdodávateľ podieľala na informačných systémoch daňových úradov. Pracovník strážnej služby pre Hospodárske noviny potvrdil, že majú spoločnú poštovú schránku a nápis CrossCliff z nej niekto nedávno strhol.

Firma CrossCliff vznikla krátko po voľbách 2010 a po nástupe nového vedenia rezortu financií. To presadilo viaceré zmeny v kontrakte s hlavným dodávateľom IT systémov pre Unitas, spoločnosťou IBM.