Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

V Mochovciach sa 26. mája začína séria podujatí Otvorená elektráreň

Jadrová elektráreň Mochovce Foto: TASR/Henrich Mišovič

Od prvého ročníka v roku 2007 navštívilo Otvorené elektrárne takmer 57-tisíc ľudí. Len predchádzajúci ročník ich prilákal dohromady viac ako 10-tisíc.

Bratislava 25. mája (TASR) - V jadrovej elektrárni (JE) v Mochovciach sa v sobotu 26. mája začína séria obľúbených podujatí Otvorená elektráreň.

"Slovenské elektrárne (SE), člen skupiny Enel, už šiestykrát otvárajú brány svojich závodov pre verejnosť. Do 30. júna tohto roku budú každú sobotu na rôznych miestach Slovenska ponúkať atraktívny program," informovala hovorkyňa Slovenských elektrární Janka Burdová.

Tepelná elektráreň (TE) Nováky bude otvorená pre návštevníkov 2. júna, vodná elektráreň (VE) Gabčíkovo 9. júna, TE Vojany 16. júna, JE Bohunice 23. júna a VE Liptovská Mara 30. júna 2012.

Populárna víkendová akcia podľa Burdovej prinesie zábavu, súťaže aj poučenie o prevádzkach, ktoré vyrábajú elektrinu pre Slovensko. Od prvého ročníka v roku 2007 navštívilo Otvorené elektrárne takmer 57.000 ľudí. Len predchádzajúci ročník ich prilákal dohromady viac ako 10.000.

Pripomenula, že v prípade záujmu o prehliadku závodu Slovenských elektrární treba minimálne jeden deň pred konaním podujatia zaslať spoločnosti meno, priezvisko, adresu a dátum narodenia návštevníka.