Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Volkswagen Slovakia zastaví na dva týždne výrobu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

V bratislavskom závode a stupavskej nástrojárni Volkswagen Slovakia bude tohtoročná letná celozávodná dovolenka od pondelka 15. júla do nedele 28. júla 2019.

Bratislava 12. júla (TASR) – V nasledujúcich dvoch týždňoch sa v automobilke Volkswagen Slovakia zastavia výrobné linky. Tisícky zamestnancov budú čerpať celozávodnú dovolenku. Výroba vozidiel bude opätovne spustená do plnej prevádzky v pondelok 29. júla 2019. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Lucia Kovarovič Makayová.

V bratislavskom závode a stupavskej nástrojárni Volkswagen Slovakia bude tohtoročná letná celozávodná dovolenka od pondelka 15. júla do nedele 28. júla 2019. Výroba komponentov v Martine sa zastaví od 22. júla do 4. augusta 2019. Časť výroby v martinskom závode zostane podľa hovorkyne z technických dôvodov v prevádzke.

"Počas plánovanej odstávky výroby zostáva v nasadení takmer 500 výrobných a nevýrobných zamestnancov, ktorých prítomnosť je aj v čase celozávodnej dovolenky nevyhnutná," priblížila. Významnú časť zamestnancov v nasadení podľa jej slov tvoria pracovníci údržby, ktorí sa pravidelne počas odstávky výroby venujú údržbe a kontrole výrobných zariadení, automatizačnej techniky a robotov. Ďalší zamestnanci sa starajú o ochranu závodu či zásobovanie energiami. Ako dodala, neodkladné povinnosti majú tiež zamestnanci z útvaru plánovania, nákupu či financií.

"V spolupráci s približne tisíckou pracovníkov dodávateľských firiem budú počas celozávodnej dovolenky realizované náročnejšie technologické a stavebné úpravy, ktoré nie je možné vykonávať počas prebiehajúcej výroby," skonštatovala Kovarovič Makayová s tým, že naplánované sú tiež úpravy infraštruktúry, dobudovanie nabíjacích staníc či sanácia autobusových zastávok pri najnovšej bráne do závodu.