Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Zastupiteľstvo obce Grünheide rozhodne o rozšírení závodu Tesly

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Výrobca elektrických áut chce rozšíriť svoj doteraz jediný európsky areál o nákladnú stanicu a skladovacie priestory, čo sa považuje za kontroverzné.

Berlín 15. mája (TASR) - Miestne zastupiteľstvo obce Grünheide pri Berlíne sa bude vo štvrtok (16. 5.) zaoberať kľúčovým rozhodnutím o rozšírení závodu automobilky Tesla. Či budú súhlasiť s upraveným plánom americkej spoločnosti, je otázne, pričom deň pred plánovaným hlasovaním viacerí predstavitelia obce uviedli, že výsledok je úplne otvorený. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Výrobca elektrických áut chce rozšíriť svoj doteraz jediný európsky areál o nákladnú stanicu a skladovacie priestory, čo sa považuje za kontroverzné. Proti plánom už niekoľko mesiacov vystupuje viacero iniciatív a časť aktivistov si v lese susediacom s továrňou zriadila protestný tábor. To, ako budú vo svojom proteste pokračovať, závisí najmä od rozhodnutia predstaviteľov obce. Aktivisti už oznámili, že ak zastupitelia schvália rozšírenie, budú v protestoch pokračovať.