Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

ZSSK od soboty obnoví vlakovú dopravu v úseku Kúty a Šaštín-Stráže

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

Po novom tak budú náhradné autobusy jazdiť len v úseku Brodské - Kúty a späť, predĺženie až po Šaštín-Stráže bude zrušené.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od soboty 4. mája obnoví vlakovú dopravu v úseku Kúty a Šaštín-Stráže. Náhradné autobusy, ktoré jazdili počas výluky, budú zrušené. V utorok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

"Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že od soboty 4. mája 2024 bude plnohodnotne obnovená vlaková doprava v úseku Kúty - Šaštín-Stráže. Toto obnovenie dopravy je súčasťou mimoriadnej zmeny cestovného poriadku, ktorá prinavráti vlaky na vybrané trate západného Slovenska," priblížil Drevický.

Po novom tak budú náhradné autobusy jazdiť len v úseku Brodské - Kúty a späť, predĺženie až po Šaštín-Stráže bude zrušené. Obnovený bude osobný vlak v úseku Kúty - Skalica na Slovensku, vlaky opäť začnú premávať aj na priamej linke Senica - Kúty - Skalica na Slovensku.

Aj na trati Kúty - Trnava bude obnovená vlaková doprava, vlaky budú od soboty opäť jazdiť na linke Skalica na Slovensku - Senica a Trnava - Senica. ZSSK zavádza aj večerný osobný vlak na trase Trnava - Galanta.

Vlaková doprava na Záhorí bola vylúčená pre rozsiahlu rekonštrukciu trate, ktorú vykonávali Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Počas výluky premávala medzi Kútmi a Šaštínom-Strážami náhradná autobusová doprava.