Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

EL: DAC mal problém s efektivitou, Herc: Snáď sa to obráti o týždeň

Na snímke sprava Vakoun Issouf Bayo (Dunajská Streda) a brankár Demetre Buliskeria (Tbilisi) počas úvodného zápasu 1. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 DAC 1904 Dunajská Streda - Dinamo Tbilisi 12. júla 2018 v Dunajskej Strede. Foto: TASR/Marko Erd

Vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 1. predkola Európskej ligy UEFA 2018/19 remizovala Dunajská Streda doma s Dinamom Tbilisi 1:1 a v budúcotýždňovej odvete nemôžu bez streleného gólu pomýšľať na postup.

Dunajská Streda 13. júla (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda sa po 25 rokoch nevrátili do európskych súťaží víťazne. Vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 1. predkola Európskej ligy UEFA 2018/19 remizovali doma s Dinamom Tbilisi 1:1 a v budúcotýždňovej odvete nemôžu bez streleného gólu pomýšľať na postup.

Vakoun Issouf Bayo odpovedal po polhodine hry na vedúci gól hostí a zverenci Marca Rossiho mali niekoľko príležitostí, aby strhli víťazstvo na svoju stranu. Nezužitkovali však ani jednu a v závere mohli dokonca prehrať, keď sa po chybe kapitána Marina Ljubičiča dostali do brejku dvaja hráči Dinama. Striedajúci Mata Vacadze trafil v stopercentnej šanci iba brvno a nezväčšil výhodu šestnásťnásobného majstra Gruzínska pred odvetou.

Viacero možností mal práve útočník Bayo, ale skórovať mohol aj stredopoliar Christián Herc: "Pri inkasovanom góle mal súper aj šťastie, že sa lopta odrazila presne k hrotovému útočníkovi. Pri chybe v závere sme už všetci boli vpredu. Myslím si, že celý zápas sme boli lepší, hrali sme viac-menej na ich polovici. Určite sa žiadalo viac strieľať, bol dobre poliaty trávnik. Aj v Tbilisi musíme hrať ako teraz, ale viac strieľať, centrovať a byť efektívnejší. Mali sme dať jeden gól v druhom polčase, čo sa nám nepodarilo, aj keď sme sa dostali do šancí. Určite veríme, do odvety sme optimisti. Máme na postup, snáď sa šťastie obráti o týždeň."

Fortunaligista absolvoval premiérové súťažné vystúpenie v novej sezóne, kým Tbilisi má za sebou už osemnásť kôl najvyššej gruzínskej súťaže. Figuruje na druhej priečke s päťbodovým mankom na vedúce Saburtalo. "Keď chceme vyhrať, musíme dať gól. Chýba nám ešte trocha sily a koncentrácie na konci stretnutia, ale ideme ďalej, veríme nášmu mužstvu," povedal Ljubičič. Odveta sa odohrá vo štvrtok 19. júla v Tbilisi. "Sme v polčase, u súpera musíme streliť gól. Šance, aké sme si vypracovali v prvom zápase, musíme premeniť. Celkovo sme odohrali dobrý duel s mnohými príležitosťami. Hostí sme nepustili do ničoho vážneho, až na konci sme spravili takú vážnu chybu, čo si nesmieme dovoliť," pokračoval útočník Erik Pačinda.

Pred druhým zápasom si však verí aj gruzínske Dinamo. "O všetkom rozhodne odveta. Očakávam v nej úplne odlišný súboj," dodal tréner Kachaber Kačarava. Postupujúci narazí na víťaza dvojzápasu medzi Derry City a Dinamom Minsk. Bieloruské mužstvo uspelo v Írsku 2:0. Duely 2. predkola sú na programe 26. júla a 2. augusta.