Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Dobré pre Trnavu: Dunajskú Stredu zdolal v siedmom kole Trenčín

Na archívnej snímke futbalista Jakub Paur. Foto: TASR/Martin Baumann

Pozrite sa, ako to vyzeralo v zápase Fortunaligy.

Dunajská Streda 28. apríla (TASR) - V tradične veľmi dobrej atmosfére patrilo úvodných desať minút domácim futbalistom. Prvú veľkú šancu mal v 6. minúte dunajskostredský útočník Bayo, no sám zoči-voči hosťujúcemu brankárovi Šemrincovi zaváhal. Postupom času hra upadala do priemeru. V 28. minúte udreli hostia, keď presný center El Mahdiouiho zakončil hlavou presne Jakub Paur a poslal Trenčín do vedenia. Domácich inkasovaný gól zaskočil a hostia o päť minút skórovali aj druhýkrát. Desley Ubbink vysunul do čistej šance Antonia Manceho a ten sám pred brankárom Patrik Macejom nezaváhal a strelil svoj 10. gól v prebiehajúcej sezóne Fortuna ligy. Domáci hráči mali do konca polčasu dve príležitosti na strelenie kontaktného gólu. V 43. minúte najskôr Zsolt Kalmár z 25 metrov delovkou opečiatkoval iba brvno Šemrincovej bránky a v nadstavenom čase prvého dejstva kapitán domácich Marin Ljubičič z bezprostrednej blízkosti hlavičkoval iba do trenčianskeho brankára.

Domáci začali aktívne aj druhý polčas. Veľkú príležitosť mal v 54. minúte opäť Ljubičič, no jeho strelu zblízka vyrazil Šemrinec na roh. V ďalšom priebehu zápasu sa hra vyrovnala, hralo sa v dobrom tempe. Zápas bol pre divákov zaujímavý aj napriek tomu, že mužstvá si dlhé minúty čistú streleckú príležitosť nevypracovali. V poslednej minúte nadstaveného času sa uvoľnil v domácej šestnástke striedajúci Hamza Čatakovič a uzavrel skóre na 0:3.

7. kolo skupiny o titul



FC DAC 1904 Dunajská Streda - AS Trenčín 0:3 (0:2)

Góly: 28. Paur, 33. Mance, 90.+4 Čatakovič. Rozhodovali: Hrčka – Weiss, Ádám, ŽK: Huk, Divkovič – Šulek, Ubbink, Paur, Šemrinec, Čögley, 8886 divákov.

zostavy a striedania:

Dunajská Streda: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský (46. Herc) – Živkovič, Ljubičič, Simon (79. Mervo), Davis – Bayo, Vida (59. Divkovič)

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Šulek, Kleščík, Skovajsa – El Mahdioui – Ubbink, Paur (88. Van Arnhem) – Gong (71. Beridze), Mance (80. Čatakovič), Azango


Vladimír Cifranič, tréner Trenčína: "Mne sa lepšie hodnotia zápasy, ktoré hráme vonku. Prišli sme s cieľom nepustiť od začiatku domácich k tlaku, vedeli sme, že tu bude búrlivé prostredie. Po zisku lopty sme sa snažili byť aktívni. Prvý polčas sme využili šance, ktoré sa nám naskytli. Prvý polčas bol vyrovnaný. V druhom polčase sme očakávali tlak, ustáli sme štandardné situácie, podržal nás Igor Šemrinec, hráči bojovali za seba, obetovali sa jeden za druhého. Takto si predstavujem, aby hrali vo všetkých zápasoch, hlavne domácich."
Marco Rossi, tréner DAC: "Domáca prehra 0:3 sa hodnotí ťažko. Z tohto výsledku sme všetci sklamaní a smutní. Stalo sa nám druhýkrát v tejto sezóne, že nás Trenčín doma porazil. Trenčín má dobrý tím, technických hráčov. V úvode sme mali dve čisté šance, je neuveriteľné, čo sme zahodili. Aj keby sme hrali celý deň, nedokázali by sme skórovať."