Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Tri body zostávajú doma, Myjava porazila Dunajskú Stredu 3:1

Radosť futblistov Myjavy, archívna snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Za hostí si pripísal čestný úspech Jurčo.

Myjava 7. novembra (TASR) - Futbalisti Spartaka Myjava vyhrali v piatkovej predohrávke 17. kola Fortuna ligy nad FK DAC 1904 Dunajská Streda 3:1.


I. polčas

Zápasu spočiatku dominoval boj o stred poľa a hre chýbala plynulosť. V 14. min. sa v sľubnej pozícii ocitol domáci Pekár, no rozvlnil iba bočnú sieť. Na opačnej strane sa lopta v 19. min. dostala pred bránou ku Sablerovi, no ten ju netrafil optimálne. V 26. min. hostia dvakrát zavarili obrane kopaničiarov pri rohových kopoch, ale priame ohrozenie brány z toho nebolo. V 33. min. videli diváci prvú gólovú akciu zápasu. Beňo poslal po pravom kraji loptu Danielovi, ten okamžite hľadal pred bránou nepokrytého Kuzmu a útočník Myjavy sa zblízka nepomýlil – 1:0.

II.polčas

Dunajskostredčania vstúpili do II. dejstva lepšie a pohrozili najskôr strelou Horvátha v 50. min. a následne prudkým projektilom Szarku k žrdi v 57. min., v oboch prípadoch zasahoval Solnička. Potom už začali úradovať domáci hráči. V 64. min. našiel Daniel na ľavej strane nabehnutého Oršulu, ktorý loptu neprebral ideálne a po zásahu Perneckého bol z toho iba rohový kop. O čosi neskôr si to namieril dopredu Pekár, obišiel protihráča a jeho strela z 20 metrov zapadla od ľavej žrde do siete – 2:0. Otrasení hostia inkasovali v 72. min. aj po tretí raz, to keď využili kopaničiari situáciu piatich proti štyrom, na ktorej konci bol Daniel. Ten sa vo vnútri pokutového územia zbavil Salátu a prudkou strelou nedal Perneckému šancu – 3:0. Hostia sa snažili výsledok skorigovať, nebezpečná bola hlavička Szarku, či strela Štepanovského. Ku gólu sa dopracovali v 82. min., keď sa dokázal presadiť striedajúci Jurčo – 3:1. V závere si ešte vytvorili tlak, stav sa už ale nezmenil a Myjava tak zdolala Dunajskú Stredu o dva góly.

Spartak Myjava – FK DAC 1904 Dunajská Streda 3:1 (1:0)



Góly: 33. Kuzma, 66. Pekár, 72. Daniel – 82. Jurčo. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Daniel, Pekár, Solnička – Horváth, 1196 divákov

Zostavy a striedania:

Myjava: Solnička – Švec (77. Jastráb), Jánošík, Černáček, Beňo – Oršula, Marček, Duga (68. Sládek), Pekár, Daniel (89. Ciprys) - Kuzma

Dunajská Streda : Pernecký – Štepanovský, Saláta, Kwin, Turňa (9. Sabler) – Brašeň, Horváth, Krišto, Ujlaky (66. Jurčo) – Černák, Szarka

Hlasy trénerov:

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Ja si myslím, že v dobrom zápase sme po väčšinu zápasu boli lepším mužstvom. Boli sme kombinačnejší, hostia sa viac-menej presadzovali nakopávanými loptami. Bola fáza hry, keď nás dostali pod tlak. Po druhom góle sme sa upokojili. Zápas sme mali svojim spôsobom rozhodnutý, dali sme na 3:0. Možno sme podľahli chvíľkovej eufórií, stratili sme na pár minút koncentráciu. Naše víťazstvo je zaslúžené, som spokojný s výsledkom aj s výkonom."

Mikuláš Radványi, tréner Dunajskej Stredy: "Zápas sme prehrali vlastnými chybami. V siedmej minúte sme museli nútene striedať, Turňa sa zranil. Krajných obrancov máme zranených, tak som to 'lepil' Štepanovským. Naše plány sa potom narušili, ale to nie je výhovorka. Myslím, že aj potom sme hrali dobrý zápas. V druhom polčase, keď sme mali tlak, urobili sme ďalšiu chybu, cez stred sa dostal Pekár, ktorý má dobrú strelu. Na to som upozorňoval svojich hráčov. Bolo 2:0 a prakticky už bolo po zápase a dostali sme tretí gól. Veľmi som zvedavý na 84. minútu, musím sa na to ešte raz pozrieť. Hlavný rozhodca chcel pískať, postranný mu povedal, že nebola ruka. Moji hráči, ktorí tam boli, povedali, že to bola jasná ruka. Niektorí moji hráči hrali dnes hlboko pod hranicou svojich možností."