Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Reynaldo sa stal oficiálne hráčom Spartaka Trnava

Na snímke nový hráč FC Spartak Trnava Reynaldo dos Santos Silva počas prvého tréningu v zimnej príprave 4. januára 2018 v Seredi. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Reynaldo naposledy obliekal dres tureckého Adanasoporu, v ktorom odohral deväť stretnutí.

Trnava 10. januára (TASR) - Dvadsaťosemročný ofenzívny univerzál Reynaldo dos Santos Silva v stredu stal oficiálne prvou zimnou posilou futbalistov Spartaka Trnava. S vedením "andelov" sa dohodol na kontrakte do konca aktuálnej sezóny, s opciou na ďalšie obdobie.

Reynaldo naposledy obliekal dres tureckého Adanasoporu, v ktorom odohral deväť stretnutí. "Som veľmi šťastný. Teraz ma čaká tvrdá práca, aby som splnil očakávania. Informácie o klube som získaval najmä z internetu. Je však pravda, že som videl niekoľko stretnutí. Trnava má veľmi dobrý tím a hráčov. Prijali ma tu výborne, za čo sa chcem poďakovať. Musím pokračovať v tvrdej práci. Dúfam, že dokážeme vyhrať ligu," citoval Brazílčana oficiálny klubový web.

Reynaldo začínal s veľkým futbalom v brazílskom tíme Nautico. Ďalšie kroky nasmeroval do Belgicka, kde hájil farby Anderlechtu Brusel, Cercle Bruggy a Westerla. Jedno z najlepších období prežil v Karabachu, s ktorým si zahral najprestížnejšie európske súťaže. V Azerbajdžane odohral 87 duelov a nastrieľal 43 gólov. "Futbal nehral niekoľko mesiacov, potrebuje pracovať najmä po fyzickej stránke. Ide však o veľmi skúseného hráča, pôsobil vo väčších kluboch ako je Trnava. Najdôležitejšie je, že všade, kde bol, dával góly. Máme dobrých ofenzívnych hráčov, ale vždy sa zíde ďalší variant," uviedol tréner lídra Fortuna ligy Nestor El Maestro.