Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Ružomberčania sú blízko Európe, ale ešte nejasajú

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dušan Hein

Ružomberčania víťazstvom na Zemplíne potvrdili, že to na Michalovčanov vedia. Ani v 12. vzájomnom zápase s nimi neprehrali, naopak, uštedrili im prehru rozdielom triedy.

Ružomberok 12. mája (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok majú po 8. kole skupiny o titul na dosah účasť v európskej klubovej súťaži. Víťazstvom 3:0 v Michalovciach potvrdili 3. priečku a ich 5-bodový náskok pred Žilinou je dve kolá pred koncom nádejný. V tíme však zatiaľ krotia optimizmus, tréner David Holoubek si uvedomuje, že zatiaľ nemajú nič isté.

Ružomberčania víťazstvom na Zemplíne potvrdili, že to na Michalovčanov vedia. Ani v 12. vzájomnom zápase s nimi neprehrali, naopak, uštedrili im prehru rozdielom triedy.

"Zápasy s Michalovcami sú stále vyrovnané. To, že nad nimi vyhrávame, je pre nás výborné, no Michalovčania majú výborný tím. Sme radi, že sa nám s nimi darí. Pre nás je to ideálny výsledok. V Michalovciach sa nevyhráva ľahko, takže sme o to šťastnejší, že sa nám to podarilo. Premenená penalta nás nabudila a posunula ďalej."

"Zlomový bod bol však gól na 2:0. Michalovce nás predtým zatlačili, z protiútoku sme však zvýšili svoj náskok a už sa hralo ľahšie," poznamenal útočník Štefan Gerec, ktorý v 52. minúte pridal druhý gól hostí.

Ružomberčania sa tak výrazne priblížili ku konečnej 3. priečke. Ešte ich čaká domáci zápas s Dunajskou Stredou a duel v Žiline. V najbližšom stretnutí si budú chcieť zabezpečiť bronzovú pozíciu, aby sa o nej nemuselo rozhodovať vo vzájomnom zápase pod Dubňom. "Nemyslíme na to. Ideme od zápasu k zápasu a svoju pozíciu chceme potvrdiť v najbližšom zápase s Dunajskou Stredou," dodal Gerec.

Aj tréner Holoubek krotil optimizmus. "Nejako to vnímame, ale staráme sa najmä o náš tím. To, čo z toho napokon vzíde, sa ukáže po poslednom kole. Ešte je v hre šesť bodov a čakajú nás dva ťažké zápasy. Zatiaľ ešte nemáme nič isté," poznamenal Holoubek.