Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Futbalová Senica podpísala zmluvu s francúzskym obrancom Duboisom

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Martin Palkovič

Mladý futbalista v minulej sezóne pôsobil v rovnakom mužstve ako prvá zimná posila Záhorákov Sofiane El Moudane - Athletico Marseille.

Senica 7. februára (TASR) - Treťou zimnou posilou slovenského futbalového klubu FK Senica sa stál 22-ročný francúzsky obranca Gabriel Dubois. Mladý futbalista v minulej sezóne pôsobil v rovnakom mužstve ako prvá zimná posila Záhorákov Sofiane El Moudane - Athletico Marseille.

Podľa informácie na oficiálnom webe Senice Dubios podpísal zmluvu do konca sezóny s následnou možnosťou opcie. Nový hráč FK v mládežníckom veku obliekal dres francúzskeho veľkoklubu Olympique Marseille, v roku 2013 si vyskúšal aj mládežnícku edíciu Ligy majstrov (UEFA Youth League). Ako kapitán viedol Marseille v tejto súťaži v zápasoch proti Arsenalu, Dortmundu či Neapolu. "Cítim obrovskú hrdosť, že som mohol podpísať svoj prvý profesionálny kontrakt. Je to pre mňa odmena za úsilie, ktoré som vo futbale vynaložil za posledných 15 rokov. Chcel by som poďakovať mojej rodine, ktorá ma neustále podporovala a verila mi, rovnako tak aj môjmu agentovi a bývalým trénerom či spoluhráčom," povedal po podpise zmluvy Gabriel Dubois.

Dubois trénoval s novým mužstvom v Turecku od prvého dňa, nastúpil aj v oboch doterajších prípravných dueloch na pozícii pravého obrancu. Proti FK Mladost Doboj-Kakanj odohral celý druhý polčas, proti Suwonu Samsung Bluewings celý zápas. "Mojim cieľom v klube je byť úspešný. Odohrať čo najviac zápasov a zvýšiť konkurenciu na kraji obrany. Takisto chcem pomôcť tímu posunúť sa v tabuľke vyššie. S futbalom som začínal v siedmich rokoch v FC Aubuagne, ide o klub z môjho mesta. Keď som mal pätnásť, odišiel som do profesionálneho tímu Olympique Marseille. Mal som možnosť trénovať s profesionálmi vrátane pána trénera Marcela Bielsu," dodal.