Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Žilina jednoznačne porazila Zlaté Moravce 6:1 v 18. kole Fortuna ligy

Hmla v zápase 18. kola Fortuna ligy vo futbale medzi FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 21. novembra 2014 v Zlatých Moravciach. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Futbalistom navyše sťažovala hru hustá hmla.

Zlaté Moravce 21. novembra (TASR) - Len úvodná štvrťhodina predohrávaného stretnutia 18. kola priniesla obojstranne vyrovnanú partiu. Ako prvý namieril medzi žrde Mujkoš, jeho slabú hlavičku Volešák bez problémov kryl. Do vedenia išli hostia v 19. minúte, keď Mihalíkov center Paur pohotovo umiestnil pod brvno Kováčovej brány - 0:1. V 25. minúte Káčer nabil Mihalíkovi, jeho strela len tesne minula cieľ. Po polhodine hry skúšal šťastie Káčer, jeho dobre mierenú strelu Mujkoš v poslednej chvíli odvrátil na rohový kop. V týchto fázach bola aktivita na kopačkách hosťujúcich hráčov. V 35. minúte sa v dobrej pozícii ocitol William, jeho krížna strela len tesne minula pravú žrď. Vyrovnanie mal na hlave v 41. minúte Pavelka, ktorý si vyskočil na Mikiničov center, zo štyroch metrov však mieril nad. Nedáš - dostaneš sa prejavilo okamžite, Jelič sa šikovne zbavil Pintéra a medzi nohy domáceho brankára upravil na 0:2.

Po zmene strán to bol hotový gólový uragán v podaní "šošónov". V 50. minúte nie príliš prudká strela Jeliča prekĺzla Kováčovi pomedzi prsty. O sedem minút sa oprel do lopty z hranice šestnástky Mihalík a v hustej hmle videl Kováč loptu už len v sieti. Prebiehala 59. minúta, Káčer prenikol na hranicu pokutového územia, posunul osamotenému Jeličovi, ktorý skompletizoval hetrik. Prišla 65. minúta a Mihalík s prehľadom k pravej žrdi po šiestykrát rozosmútil domáceho brankára. Zdecimovaní hráči ViOn-u sa dočkali aspoň čestného gólu v 70. minúte, keď sa po rohovom kope najlepšie v šestnástke zorientoval Pavelka a prízemnou strelou k pravej žrdi prekonal Volešáka. V záverečnej štvrťhodine sa stretnutie už len dohrávalo, jednoznačné víťazstvo MŠK bolo zaslúžené.

Radosť hráčov Žiliny po šiestom góle v zápase 18. kola Fortuna ligy vo futbale medzi FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 21. novembra 2014 v Zlatých Moravciach.
Foto: TASR/Henrich Mišovič

FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 1:6 (0:2)
Góly: 70. Pavelka - 42., 50., 59., Jelič, 57. a 65. Mihalík, 19. Paur. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Pavelka, Mujkoš (obaja Z. Moravce), 1142 divákov

zostavy a striedania:
FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Mujkoš, Pintér, Chren - Djuričič (61. Szöke) - Orávik, Ďurica (61. Sabo), Charizopulos, Mikinič - Pavelka

MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský - Jelič (85. Klec), Káčer, Paur (71. Lupčo), Mihalík - William (76. Zuziak)

Hlasy trénerov:
Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Utrpeli sme debakel. Zámer bol jasný, chceli sme napádať súpera, no z prvej strely na bránu sme dostali gól. Do kabíny sme následne inkasovali aj druhý. Po zmene strán sme chceli ísť za kontaktným presným zásahom, ale opak bol pravdou. V podstate každá strela hostí skončila gólom. Musíme sa pripraviť na ďalší domáci zápas s Podbrezovou."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Dnes sa mi hovorí skvele. Chlapci predviedli jeden fantastický výkon, ktorý bol prepojený dobrou obranou a vyústil až do skvelej koncovky. Súper podal bojovný výkon, neskladal zbrane ani za nepriaznivého stavu. Gratulujem mojim hráčom k vynikajúcemu výkonu."