Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

Myjava zdolala Podbrezovú v jej premiére v najvyššej lige

Na snímke vpravo Dominik Kunca (Podbrezová) a vľavo Štefan Pekár (Myjava) v zápase 2. kola futbalovej Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová - Spartak Myjava v Podbrezovej v sobotu 19. júla 2014. Foto: TASR/Branislav Račko

Myjavčania sa sústredili hlavne na obranu, k bránke súpera sa príliš nedostávali.

Podbrezová 19. júla (TASR) - Historickú premiéru Podbrezovej v najvyššej súťaži pred domácimi fanúšikmi poznačila v prvom polčase 30. minúte kurióznym spôsobom. Najskôr Sládek dokonale skrotil vyrazenú loptu a pohotovo spoza šestnástky prekonal k žrdi domáceho brankára Baláža. Gól u Myjavčanov vyvolal veľkú eufóriu a úplne zabudli na to najdôležitejšie, sústrediť sa na hru. Kým sa všetci vytešovali spolu so striedačkou pri postrannej čiare, hlavný rozhodca zapískal, domáci rozohrali v úplne vyprázdnenom priestore a Podio si so sólo nájazdom poradil bravúrne. Ľahučkým oblúčikom prehodil brankára Solničku a vyrovnal po niekoľkých sekundách.

Rovnovážny stav po polčase viac vyhovoval hosťom. Od začiatku sa dostali pod tlak, no vždy sa ubránili, či už po prekopnutej strele od M. Pančíka už v 3. min, alebo jeho ďalšom pokuse v 6. min, keď tečovaná lopta skončila v aute. Myjavčania sa sústredili hlavne na obranu, k bránke súpera sa príliš nedostávali a keď sa im to konečne podarilo v 17. min, tak ofsajdový gól po hlavičke Sládeka rozhodca neuznal. V 41. min zlikvidoval Baláž efektnou robinsonádou strelu Daniela, a to bolo všetko, čo hráči v útočnej snahe dovtedy vymysleli.

Po zmene strán ukázal dlhé sólo v 46. min Vaščák, no bez presnejšieho zakončenia. Myjavčania potom pridali, vytvorili si aj tlak a aj keď im slnko svietilo rovno do očí, priamočiaro, zväčša však neúspešne sa tlačili do šestnástky. V 70. min Duga natiahol Baláža v bránke, mieril však nepresne a pobral sa striedať. Aj hlavička Minčiča po výbornom naskočení si pýtala v 74. min zakončenie medzi tri žrde a kapitán domácich sa aj zlostil, že nenamieril lepšie. Bojovný zápas sa nasmeroval na spravodlivú deľbu bodov, obe mužstvá však bojovali až do konca a hosťom sa úsilie vyplatilo. Najskôr mal Sládek v 90. min na nohe tutovku, no bránku vysoko prekopol, no v nastavenom čase spoza šestnástky ten istý hráč trafil dolný kút bránky a rozhodol o troch bodoch pre Myjavčanov.

ŽP Šport Podbrezová - Spartak Myjava 1:2 (1:1)
Góly: 30.
Podio - 30. a 90+. Sládek. rozhodca Trutz, ŽK: Hovančík, Kunca - Sládek, Duga, Kosík, 1812 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Baláž - Snitka, Kupčík, Minčič, Harvilko - J. Pančík (88. Nworah), Kochan, Hovančík (61. Kunca), M. Pančík - Podio (76. Galo), Vaščák

Spartak Myjava: Solnička - Kosík, Jánošík, Čemáček (81. Bilovský), Ciprys - Duga (70. Bruško), Marček, Sládek, Pekár - Daniel, Oršula (61. Kuzma)

Hlasy po zápase
Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej:
"Do zápasu sme dobre vstúpili, boli sme aktívnejší, no už druhý zápas sme si vybrali nováčikovskú daň. Asi je to potrebné, aby sa hráči poučili, už druhý zápas sme si prehrali v posledných desiatich minútach. Inak mala hra celkom slušnú úroveň, aj tempo, gólových príležitostí veľa nebolo, my sme si ich vytvárali najmä po štandardných situáciách. Prehra je dosť krutá pre nás, no ideme ďalej a pokúsime sa už v Trenčíne získať nejaké body."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Zápas by som rozdelil na tri fázy, spočiatku nás domáci dostali pod tlak, postupne sa hra vyrovnala a taký gól, aký sme inkasovali, by sme dostať nemali. V druhom polčase sme boli lepším mužstvom, išli sme za víťazstvom a čo sa nám nepodarilo predtým v Senici, tak sme si vynahradili teraz."

Peter Sládek strelec obidvoch gólov hostí:
"Najskôr sa mi žiada povedať niečo o inkasovanom góle. Na takejto úrovni je hanba, že sám rozhodca pohnal domácich, aby hrali, keď my sme boli pri postrannej čiare. Takéto niečo by sme neurobili, majiteľ by nás za to určite nepochválil. Bolo to neférové, my sme boli nahnevaní a aj preto sme zaslúžene vyhrali. Zabojovali sme, klobúk dole pred celým manšaftom. Po inkasovanom góle sme boli zakríknutí, po zmene strán sme boli už lepší. Strelil som dva góly, no nebolo to o mne. Prvý gól bol so šťastím, ako sa lopta odrazila ku mne, druhý som strelil v nastavenom čase, nie je to moja špecialita, ale umenie."

Stredopoliar Podbrezovej Michal Pančík po svojom 300-tom zápase v najvyššej súťaži:
"Odohrali sme celkom dobrý zápas, diváci si prišli na svoje, bola to jazda hore dole. Musíme sa vyvarovať takej chyby, akej sme sa dopustili v závere, daň za ňu bola veľká. Sme veľmi sklamaní, po Slovane sme sa chceli viac zomknúť, teraz ideme do Trenčína, učíme sa za pochodu, bude to ťažké. Chcel som jubileum 300 zápasov inak osláviť, keby sme strelili druhý gól, už by sme asi víťazstvo ustrážili, o to viac nás prehra mrzí. Prvý polčas bol z našej strany lepší, v druhom sme nezachytili úvod. Z tlaku sme sa však vymanili, aj nádejné brejky po stranách sme si vytvorili, škoda len nevyužitých šancí."

Banská Bystrica remizovala so Senicou

Na snímke vľavo Marco De Vito (Banská Bystrica) a vpravo Róbert Pillár (Senica) v zápase 2. kola futbalovej Fortuna ligy Dukla Banská Bystrica - FK Senica v Banskej Bystrici v sobotu 19. júla 2014.
Foto: TASR/Branislav Račko
Domáci prvých 30 minút stretnutia akoby prespali, čo využili hostia a v 13. minúte išli Kosorinom do vedenia. Domáci mali prvú šancu až 43. minúte keď Střihavka trafil iba nohy brankára Šullu. V druhom polčase Vajda v 51. minúte takmer od autovej čiary prekvapil Šullu.

V 54. minúte hostia vyšachovali domácu obranu a Hlohovský, nová posila zo Slovana, zvýšil na 0:2 pre Senicu. S domácimi to vyrezalo zle-nedobre, hlavne od 62. minúty, keď bol vylúčený Banovič, ale nakoniec sa heroickým výkonom v závere dokázali do stretnutia vrátiť, keď v 80. minúte nová posila Dolný znížil na 1:2, potom v 86. minúte Ľupták trafil iba brvno, ale v 88. minúte Rejdovian vyrovnal na konečných 2:2.

Dukla Banská Bystrica - FK Senica 2:2 (0:1)
Góly:
80. Dolný, 87. Rejdovian - 13. Kosorin, 54. Hlohovský. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Banovič - Opiela, Kosorin, Mráz, Kalabiška, Piroska, ČK: 62. Banovič (Banská Bystrica) po druhej ŽK, 1410 divákov

Dukla: Boroš – Savič, Vajda, Banovič – Ľupták, Peňaška (63. de Vito)- Rejdovian, Šumský (77. Faško), Kupec (57. Wojnar) – Střihavka, Dolný

Senica: Šulla – Chvátal, Pavlík, Hušek, Pillár - Hlohovský, Opiela (88. Ventúra), Kalabiška, Mazáň - Piroska, Kosorin (69. Mráz)

Hlasy po zápase
Norbert Hrnčár, tréner Banskej Bystrice:
"Štyri body sú dobrou motiváciou do ďalších kôl pre naše mužstvo. Zvládli sme excelente záver stretnutia a zaslúžene sme vyrovnali. Remízu považujem za zaslúženú."

Pavel Hapal, tréner Senice:
"Po takomto priebehu som sklamaný, viedli sme 2:0 a mali sme prevahu o jedného hráča, čo by skúsenejší tím, ako je náš, určite uhral. Futbal to však prináša, mňa teší dobrý výkon môjho mužstva a víťazstvá po takýchto výkonoch v budúcnosti určite prídu."

Zlaté Moravce doma víťazstvo nezískali


Úvodné dejstvo prinieslo medzišestnástkový futbal s množstvom osobných súbojov. Prvú streleckú príležitosť priniesla 12. minúta, keď Ďurica uvoľnil Kováča, ale jeho strelu odvrátil na rohový kop Kružliak. Do vedenia mohli ísť domáci v 19. min, keď Kováč skvelou prihrávkou vysunul Orávika, ten išiel sám na ružomberského gólmana, ale v koncovke zlyhal. Po polhodine hry Pavlenda posunul loptu Orávikovi, ale jeho strela z 25 m letela vysoko nad bránu hostí. V 43. min Ďurica poslal center na hranicu malého vápna a nekrytý Sabo vydarenou hlavičkou otvoril gólový účet zápasu.

Do druhého polčasu vstúpili hostia ako vymenení. Najskôr v 48. min po štandardnej situácii Lovás hlavou mieril vedľa ľavej žrde a vzápätí prvý strelecký pokus hostí medzi žrde Nagya Novota s prehľadom kryl. V 55. min Nagy poslal prudkú strelu z 18 m, ale pozorný Novota vyrazil. Na opačnej strane sa v dobrej pozícii ocitol Kováč, jeho dobre mierenú strelu gólman hostí vytlačil na roh. Vyrovnávajúceho gólu sa Ružomberok dočkal v 66. min keď na loptu ktorá prešla celou šestnástkou si počkal nekrytý Turčák a nechytateľnou krížnou strelou prekonal bezmocného Novotu. V 77. min sa nadýchol k veľkému sólu Orávik, jeho strele chýbali centimetre. V 86. min vyšla domácim, kombinácia na jeden dotyk, ale Kováč vo výbornej pozícii trestuhodne prestrelil. Nakoniec sa body po remíze spravodlivo delili.

ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)
Góly:
43. Sabo - 66. Turčák. Rozhodoval: Glova. ŽK: Charizopulos, Pavlenda - Greššák, Almaský, Nagy. 1048 divákov.

ViOn Zlaté Moravce:
Novota - Pavlenda (79. Pilát), Nikoloč, Štrbák, Chren - Orávik, L. Kováč, Sabo, Charizopulos - Ďurica (61. Szöke), Valenta (76. Mashike)

MFK Ružomberok: Lešňovský - Greššák, Práznovský, Kružliak, Lovás - Nagy - Ľupták, Bartoš, Turčák, Almaský - Zreľák (84. Gerát)

Hlasy po zápase
Branislav Mráz, tréner ViOn-u:
"Bolo to stretnutie dvoch rôznych polčasov. My sme chceli odčiniť neúspech v Trnave. Prvý polčas bol slušný, aktivita z našej strany bola na dobrej úrovni. V druhom polčase asi strach o výsledok zväzoval mojim hráčom nohy. Súper zaslúžene vyrovnal a remíza je spravodlivá. Verím, že sa budeme postupne zlepšovať."

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Do zápasu sme vstúpili s rešpektom, čo je vzhľadom k veku týchto chlapcov pochopiteľné. Polčasové vedenie domácich bolo zaslúžené. Po zmene strán sme zvýšili aktivitu a nakoniec sa nám podarilo vyrovnať pekným gólom Turčáka. Myslím, že vzhľadom na priebeh stretnutia je remíza spravodlivá."