Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Trenčín doma vyhral nad Trnavou, Žilina tiež bodovala

Brankár Trnavy Dobrivoj Rusov sa pozerá na gól, ktorý mu strelil Trenčan Moses Daddy Simon v zápase 4. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - FC Spartak Trnava, 3. augusta 2014 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Futbalová Fortuna liga dnes pokračovala zápasmi 4.kola.

Trenčín 3. augusta (TASR) - Obe mužstvá sa snažili síce produkovať kombinačný, útočný futbal, ale zároveň však pracovali pozorne pri defenzívnych činnostiach, takže v prvom polčase sa vážnejšie šance ľahko nerodili. V 18. min domáci Mišák nepríjemnou strelou zamestnal trnavského gólmana a potom sa na oboch stranách "zomlelo" niekoľko ošemetných situácií pred bránami, ale bez presného zakončenia.

O niečo viac aktivity prejavovali domáci, ktorí v závere polčasu sa mohli ujať vedenia, ale v 41. min Malec z bezprostrednej blízkosti strelou z ťažkého uhla nastrelil len brvno trnavskej brány. Aj po zmene strán mali viac z hry domáci, ale stále im chýbal dôraz a presnosť v koncovke. Až v 69. min po rohovom kope krásnou strelou z voleja spoza šestnástky otvoril skóre zápasu domáci Holúbek.

Zápas tým dostal iskru, na trávniku sa aj pritvrdilo. Domáci však aktívnou ofenzívnou hrou držali svojho súper na dištanc a nedovolili mu rozvinúť jeho snahu o vyrovnanie. Naopak, trnavská obrana musela ešte vyriešiť niekoľko "závarov" pred vlastnou bránou. V nadstavenom čase Simon po individuálnej akcii umiestnenou strelou z uhla k žrdi spečatil zaslúžené víťazstvo Trenčína.

AS Trenčín - Spartak Trnava 2:0 (0:0)
Góly:
69. Holúbek, 90.+3 Simon. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Ramon, Kleščík, Kubík, Čögley - Vlasko, Siva, Mikovič, Janečka. 4230 divákov.

Zostavy a striedania:
AS Trenčín:
Volešák - Čögley, Ramon, Kleščík, Holúbek - Lobotka - Kubík (78. Mondek), Hajradinovič (90.+ Bariš), Mišák (85. Opatovský), Simon - Malec

Spartak Trnava: Rusov - Siva, Bortel, M. Tóth, Čonka - Casado (46. Janečka) - Schranz, Vlasko, Sabo, Grabež (64. Špalek) - Mikovič (70. Vyskočil)


Hlasy po zápase
Ivan Vrabec, tréner Trenčína:
"V prvej polhodine zápasu sme sa ťažšie rozbiehali, potom sme začali hrať podľa našich predstáv a dominovali sme až do konca zápasu. Súpera sme prakticky nepustili do nebezpečnej šance, sami sme si ich vypracovali niekoľko a z nich sme vyťažili dva pekné góly. Mužstvo sa psychicky aj takticky pripravilo na tento náročný zápas a za to, ako ho hráči zvládli im musím poďakovať, rovnako ako divákom."
Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Po náročnom zápase v Európskej lige a dlhej ceste zo Škótska sme sa do Trenčína pravdupovediac príliš netešili. Snažili sme sa čo najlepšie zregenerovať, ale v dusnom počasí a na umelej tráve sme na tom pohybovo boli dosť zle. Prvý polčas bol pomerne vyrovnaný, snažili sme sa bojovať, ale na rýchlej umelej tráve nám postupne dochádzali sily a Trenčín bol lepším tímom a na konci zápasu už jasne dominoval."
.
.

Žilina zdolala Spartak Myjava

Futbalista Žiliny Lukáš Čmelík (vľavo) sa teší so spoluhráčmi po strelení úvodného gólu v 5. minúte zápasu 4. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina - Spartak Myjava v Žiline 3. augusta 2014. Uprostred Matej Jelič.
Foto:
Domáci mali výborný vstup do zápasu. Už v 5. minúte z nenápadnej akcie z ľavej strany posunul Jelič loptu napravo na voľného Lukáša Čmelíka a jeho center na vzdialenejšiu žrď napokon zapadol až do siete. V nasledujúcich minútach si Žilina síce udržiavala prevahu, Myjava sa však postupom času viac osmeľovala. Po polhodine hry zahodil aktívny Erik Daniel dve dobré príležitosti, ale v 36. minúte sa mu už podarilo vyrovnať. Pekár ho vysunul na ľavom krídle, brániaci Kadlec loptu nezastavil a následná Danielova strela pravačkou zapadla popri žrdi do siete. V 40. minúte napriahol z viac ako dvadsiatich metrov Sládek, Krnáč však jeho krásnu strelu pod brvno vytlačil na rohový kop. Myjava bola na konci prvého dejstva lepším tímom. Žilinčania si "pýtali" druhý gól, vykúpením pre nich bola napokon polčasová prestávka.

Domáci boli od začiatku druhého dejstva aktívnejší. Tlačili sa dopredu, ale finálna fáza im stále viazla. Zrejme aj kvôli sústredenej defenzíve Myjavčanov. Najprv to Žilinčania skúšali stredom cez Škvarku, neskôr dlhými loptami po krídlach. V 77. minúte sa lopta po skrumáži v hosťujúcej šestnástke dostala na nohu Mihalíka, ten vystrelil, ale obrana pred ním jeho pokus zblokovala. O päť minút neskôr ušiel Mabouka svojmu strážcovi na pravom krídle, poslal nebezpečný center pred bránu, ktorý sa dostal až k Škriniarovi, ale jeho gólovú strelu zblokoval v poslednej chvíli obetavý Čermáček. Žilinčania sa napokon dočkali vytúženého gólu. V 85. minúte Škvarka z pravej strany dostal loptu do šestnástky na Mihalíka, ten bol chrbtom k bráne, ale strelou z otočky oklamal Solničku a rozhodol o tesnom víťazstve "šošonov" v pomere 2:1.

MŠK Žilina - Spartak Myjava 2:1 (1:1)
Góly:
5. Čmelík, 85. Mihalík - 36. Daniel. Rozhodoval: Leško, ŽK: Čmelík - Švec, Sládek, 1872 divákov

zostavy a striedania:
MŠK Žilina:
Krnáč - Kadlec (46. Mabouka), Piaček, Škriniar, Letič - Káčer - Čmelík (78. William), Paur (46. Škvarka), Lupčo, Mihalík - Jelič

Spartak Myjava:
Solnička - Beňo, Jánošík, Černáček, Švec - Marček, Bilovský (66. Duga) - Oršula (80. Bruško), Sládek, Daniel (72. Kuzma) - Pekár

Hlasy po zápase
Adrián Guľa, tréner Žiliny:
"Začali sme rýchlo, priamočiaro, čo vyústilo do prvého gólu. Potom sme však z toho tlaku upustili a začali sme špekulovať, hrať asi až príliš technicky a nechali sme súpera vyrovnať. Bolo cítiť, že nám chýbal skúsený Viktor Pečovský. Po zmene strán sme chceli súpera zatlačiť, prinútiť k chybám a som rád, že našou mentalitou sa nám to podarilo."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Mali sme zlý začiatok, ale postupne sme sa do toho dostali. Záver prvého polčasu bol v našej réžii a chceli sme v tom pokračovať aj po zmene strán. V druhom dejstve boli domáci lepší, ale nepúšťali sme ich do vyložených šancí. Urobili sme však jednu chybu, žiadnu možnosť na gól sme si nevypracovali, takže na lepší výsledok sme nemohli pomýšľať."

Tabuľka po 4. kole:
1. MŠK Žilina 4 3 1 0 8:3 10
2. AS Trenčín 3 3 0 0 6:1 9
3. Slovan Bratislava 2 2 0 0 4:2 6
4. FK Senica 4 1 3 0 4:3 6
5. DAC Dunajská Streda 4 1 2 1 5:4 5
6. ViOn Z. Moravce 4 1 2 1 4:5 5
7. Dukla B. Bystrica 4 1 2 1 4:6 5
8. Spartak Trnava 3 1 1 1 3:2 4
9. Spartak Myjava 4 1 1 2 3:4 4
10. Šport Podbrezová 4 1 0 3 5:6 3
11. MFK Ružomberok 4 0 2 2 3:5 2
12. MFK Košice 4 0 0 4 4:12 0